Veel belangstelling voor verkeersveilige schoolomgeving aan basisschool Stapsteen in Sluis

Gepubliceerd op  donderdag 7 november 2024 om 10.03 uur

Op dinsdag 5 november organiseerde het gemeentebestuur een participatieavond over de verkeersveiligheid rond basisschool Stapsteen in Sluis. Ouders, buurtbewoners, het schoolteam en andere belanghebbenden waren uitgenodigd om samen na te denken over een veiligere schoolomgeving. De avond werd goed bezocht, en de aanwezigen luisterden met veel interesse naar de eerste bevindingen en analyse van de huidige verkeerssituatie. Nadien gingen ze aan verschillende werktafels zelf aan de slag. 

Tijdens de avond werd er aan verschillende werktafels intensief overlegd over knelpunten, mogelijke verbeteringen en oplossingen. Zowel positieve aspecten van de huidige infrastructuur als aandachtspunten kwamen aan bod. Ideeën en suggesties, zoals het verbeteren van zichtbaarheid en het toevoegen van oversteekplaatsen, werden verzameld en zullen meegenomen worden in de verdere uitwerking van een plan voor een verkeersveilige schoolomgeving in Sluis.

Basis voor een voorstel

De verkeersdienst verwerkt de input van deze avond samen met de resultaten van een verkeerskundige screening, een online bevraging over de schoolroute, observaties van de start- en eindmomenten van een schooldag en klasbevragingen bij leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar. Deze inzichten vormen de basis voor een voorstel om de verkeersveiligheid rond basisschool Stapsteen te verbeteren.

Volgende stappen in het proces

Na verwerking van alle informatie zullen de resultaten en uitgewerkte voorstellen later dit schooljaar gepresenteerd worden aan ouders, het schoolteam en buurtbewoners. Daarbij wordt de timing toegelicht en besproken wie welke rol kan opnemen. Het gemeentebestuur neemt de verantwoordelijkheid voor aanpassingen aan de publieke weginfrastructuur, terwijl ook de school zelf mogelijk bepaalde maatregelen kan treffen.

Daarna volgt de invoering van de maatregelen, eventueel met een proefopstelling tegen het begin van het volgende schooljaar. Deze proefperiode duurt minimaal één schooljaar, waarna er een evaluatie volgt om te beslissen of de opstelling definitief wordt aangepast of behouden.

Ook andere scholen aan de beurt

Naast basisschool Stapsteen organiseren we dit traject dit schooljaar ook voor de Europese School en de gemeentelijke basisschool Alles Kids in Gompel. Zo zet het gemeentebestuur verdere stappen in zijn ambitie om alle 25 schoolomgevingen verkeersveiliger te maken.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Gesloten
Morgen
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur