Vanaf midden maart met je eID naar het recyclagepark

Gepubliceerd op  dinsdag 27 februari 2024 om 9.30 uur

Vanaf midden maart gebruik je jouw elektronische identiteitskaart (eID) om toegang te krijgen tot onze recyclageparken in Millegem en Gompel. De oude toegangskaart vervalt dan volledig. Om het elektronisch toegangssysteem met de slagbomen en de betaalterminal aan te passen, sluit elk recyclagepark drie werkdagen. Het recyclagepark in Gompel blijft gesloten van maandag 4 tot en met woensdag 6 maart. In die week blijft Millegem alle dagen open, dus ook op dinsdag. In Millegem sluit het recyclagepark van maandag 11 tot en met woensdag 13 maart. Op dat moment geldt ook de normale sluitingsdag (maandag) van Gompel niet. Zo kan je in de eerste helft van maart iedere dag terecht op één van onze recyclageparken.

Het saldo dat gekoppeld is met je oude toegangskaart, wordt automatisch en integraal gekoppeld aan je volledige gezin, wat betekent dat alle volwassen gezinsleden dit saldo kunnen gebruiken na identificatie met hun eID.

In twee fasen
De twee recyclageparken in onze gemeente schakelen niet gelijktijdig om. Op die manier is er iedere dag een recyclagepark open waar je terecht kan:

• Recyclagepark Gompel (Gompelbaan 215)
    Omschakeling tussen maandag 4 en woensdag 6 maart

Millegem is uitzonderlijk open op dinsdag 5 maart.

• Recyclagepark Millegem (Vinkenstraat 27)
    Omschakeling tussen 11 en woensdag 13 maart

Gompel is uitzonderlijk open op maandag 11 maart.

Toegang met eID
Na de omschakeling kan je als inwoner en tweedeverblijver meteen en automatisch de slagboom passeren met je eID. Je hoeft hiervoor niets te doen. Buitenlandse inwoners gebruiken hun verblijfskaart met chip. Ook het saldo dat aan je oude kaart gekoppeld was, blijft behouden. Je kan nog steeds je saldo eenvoudig opladen in de recyclageparken (bancontact) en aan de onthaal- en informatiebalie (cash of bancontact) in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2.

Scholen, bedrijven, verenigingen,
Niet-particulieren hebben wel een chipkaart nodig om toegang te krijgen:

• Scholen
  • Bedrijven
  • Verenigingen

De gekende scholen, bedrijven, verenigingen die de laatste 2 jaar een bezoekje brachten aan het recyclagepark, ontvangen een mail of brief met instructies om deze chipkaartaan te vragen. Nadien krijg je de nodige instructies om alles tijdig af te halen. Als je geen brief ontvangen hebt, kan je alsnog je aanvraag doen via www.gemeentemol.be/toegangrecyclagepark.

Ondergrondse sorteerstraat?
Opgelet: inwoners die een afvalkaart gebruiken voor de toegang tot een ondergrondse sorteerstraat voor een appartementsgebouw, blijven deze recyclageparkkaart  gebruiken voor de sorteerstraat. Werp deze kaart dus niet weg!