Vanaf 4 september werken op Boeretangsedreef voor nieuw pompstation afvalwater

Gepubliceerd op  maandag 28 augustus 2023 om 8.51 uur

Op maandag 4 september starten in opdracht van Aquafin werken op de Boeretangsedreef om het vernieuwde en uitgebreide pompstation voor afvalwater aan te sluiten richting Peperstraat. Deze werken vormen een onderdeel van het overkoepelende rioleringsproject Sint-Apollonialaan en duren vermoedelijk een tweetal maanden. Tijdens deze periode is de Boeretangsedreef over een afstand van 200 meter afgesloten tussen de Peperstraat en het nieuwe pompstation. De sportsite Donk, SCK CEN en Vito blijven bereikbaar via de Turnhoutsebaan en de Emiel Becquaertlaan. Voor fietsers en voetgangers wordt een veilige doorgang langs de werfzone voorzien.

De rioleringswerken Sint-Apollonialaan bestaan uit twee grote onderdelen. Naast het aanleggen van een nieuw gescheiden rioolstelsel in het projectgebied, vergroot Aquafin de afvoercapaciteit voor het huishoudelijk afvalwater richting het waterzuiveringsstation langs de Borgerhoutsendijk.

Pompstation en persleiding

Deze uitbreiding omvat allereerst een structurele aanpassing en vernieuwing van het pompstation langs de Boeretangsedreef. Dit pompstation pompt het huishoudelijk afvalwater van Achterbos en Sluis via een persleiding richting het waterzuiveringsstation. Enerzijds wordt het pompstation vernieuwd en uitgebreid, anderzijds wordt er een nieuwe grotere persleiding aangelegd via een aangepast nieuw traject. Dit loopt via Boeretangsedreef – Peperstraat – Goorstraat - Sint-Apollonialaan – Postelarenweg (richting Tortelstraat).

De aannemer is momenteel bezig met de aanleg van deze leiding in de Peperstraat. Onlangs werd ook de doorsteek vanuit de Sint-Apollonialaan naar de Goorstraat/Peperstraat gemaakt. Nu komt de Boeretangsedreef zelf aan bod.

Welke werken?

De persleiding wordt onder één rijstrook van het bestaande betonnen wegdek geplaatst, wat betekent dat de werken starten met opbraakwerken. Vervolgens wordt de nieuwe persleiding en de rijstrook opnieuw aangelegd met betonvakken. Deze betonvakken moeten een periode van enkele weken uitharden vooraleer ze opnieuw overrijdbaar zijn. Als alles verloopt zoals gepland én de weersomstandigheden blijven gunstig hoopt de aannemer de weg opnieuw te openen tegen 1 november.

Bereikbaarheid

De Boeretangsedreef vormt een verbinding tussen Achterbos en SCK CEN, Vito en de sportsite in Donk. Door de werken is de weg tijdelijk doodlopend vanaf de werfzone. Via Achterbos, Turnhoutsebaan en Emiel Becquaertlaan kan je met de auto een alternatieve route nemen. Voor fietsers en voetgangers voorziet de aannemer een beveiligde doorgang langs de werfzone.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur
Morgen
Gesloten