Toekomst zwerfkattenproject wordt verzekerd door vrijwilligers

Gepubliceerd op  maandag 13 november 2023 om 10.38 uur

Het gemeentebestuur start een proefproject met enkele geëngageerde vrijwilligers voor het vangen, steriliseren en terug vrijlaten van zwerfkatten. Deze nieuwe samenwerking is noodzakelijk nadat de Poezencentrale Mol vzw besliste om de werking stop te zetten. Als de samenwerking met de vrijwilligers vlot verloopt, behoort een definitieve samenwerkingsovereenkomst tot de mogelijkheden.

De vrijwilligers worden de vaste partners van het gemeentebestuur om op een diervriendelijke manier het aantal zwerfkatten te beperken. Dit doen de vrijwilligers door het vangen, steriliseren en terug vrijlaten van zwerfkatten. Om deze dienstverlening te financieren voorziet het gemeentebestuur een vergoeding.

De vrijwilligers gaan aan de slag na een melding van onze inwoners. De vrijwilligers komen dan ter plaatse en beslissen wat er best met de poezen gebeurt. Je kan een melding van zwerfkatten online indienen via www.gemeentemol.be/zwerfkatten.

Noodmelding

Voor dringende gevallen na 16 uur en in het weekend geef je jouw melding telefonisch door via 0473 85 56 15.

Ook vrijwilliger worden?

De vrijwilligers binnen het zwerfkattenproject kunnen zeker versterking gebruiken. Wil je helpen en de werking ondersteunen? Contacteer dan onze milieudienst. Zij brengen je in contact met de overige vrijwilligers. Ze zoeken ook vrijwillige chauffeurs die de katten willen vervoeren naar en van de dierenarts.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur
Morgen
Gesloten