Tijdelijke school Heidehuizen krijgt komende maanden stapsgewijs vorm

Gepubliceerd op  dinsdag 12 september 2023 om 9.39 uur

Om de komende jaren op de huidige schoollocatie het gloednieuwe ‘Schooltje van de Hei’ te realiseren, bouwen we dit najaar met containerklassen een tijdelijke school achter Zaal Spellenburg. Deze tijdelijke school op een andere locatie overbrugt de volledige afbraak- en bouwperiode. De bestaande schoollocatie is te klein om de realisatie van de nieuwbouwplannen te combineren met tijdelijke containerklassen.

Voor de tijdelijke schoollocatie wijken we uit naar het grasveld achter Zaal Spellenburg. Op dit moment staat op dit terrein al een opslagcontainer voor de stockage van allerlei materialen. Daarnaast tekenden we de noodzakelijke tijdelijke verharding uit op het grasveld. De verhardingswerken met klinkers worden de komende weken door onze eigen werklieden uitgevoerd.

Verhuis lagere school

In de eerste helft van oktober installeren we de eerste nieuwe klascontainers, aansluitend op de voorbereidende graafwerken. In de laatste week voor de herfstvakantie verhuizen we alle klasmaterialen van het lager onderwijs. Na de herfstvakantie krijgen de kinderen van het lager onderwijs les in de tijdelijke school.

Verhuis kleuters

Door de verhuis van de klassen van de lagere school staan de bestaande klascontainers op de huidige school leeg. Hierdoor kunnen ze ook verhuizen naar de nieuwe tijdelijke schoolsite. Kort voor de kerstvakantie verhuizen we alle materialen van de kleuters, zodat zij het nieuwe jaar kunnen aanvatten in hun tijdelijke school achter Zaal Spellenburg.

Verdere werken

Wanneer alle leerlingen verhuisd zijn, starten in het voorjaar van 2024 de effectieve bouwwerken. Dit begint met de afbraak van het oude schoolgebouw. Aansluitend vangen de nieuwbouwwerken aan.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten