Tijdelijke gracht om ondergelopen fietspad Postelsesteenweg vrij te krijgen

Gepubliceerd op  vrijdag 23 februari 2024 om 11.42 uur

Door het graven van een tijdelijke gracht naar de Stortput wil het gemeentebestuur het ondergelopen fietspad langs de Postelsesteenweg zo snel mogelijk opnieuw bruikbaar krijgen. Met deze maatregel hopen we dat het overtollige water sneller wegvloeit. Alle grachten in deze omgeving zijn door de aanhoudende regenval volledig verzadigd. Het overtollige water verzamelt op het laagste punt van de Postelsesteenweg en het aanpalende fietspad. 

Het fietspad is ter hoogte van de waterproblemen niet bruikbaar en volledig afgesloten. Fietsers hebben de keuze tussen een lange bewegwijzerde omleiding via het fietspad langs de Kanaalplas, de kanaaldijk en de Kiezelweg of – parallel met het ondergelopen fietspad - op de rijbaan rijden.

Structurele oplossing AWV
De gracht is een poging voor een tijdelijke oplossing. Daarnaast bekijken we met de wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer welke structurele maatregelen mogelijk zijn om wateroverlast op dit tweerichtingsfietspad in de toekomst maximaal te vermijden.

Snelheid beperkt tot 30 kilometer per uur
Om dit zo veilig mogelijk te maken, beperken we ter hoogte van de waterproblemen de snelheid voor alle verkeer tot 30 kilometer per uur. We maken de automobilisten attent dat er mogelijk fietsers in beide rijrichtingen op de rijbaan rijden én roepen iedereen op tot uiterste voorzichtigheid.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur