Stop je mee met roken? Inschrijven nieuw rookstoptraject kan nog tot 11 februari

Gepubliceerd op  donderdag 8 februari 2024 om 8.06 uur

Vanaf nu kan je als roker uit Mol, Balen, Dessel of Retie je eerste stappen zetten richting een rookvrij leven. We starten een nieuw rookstoptraject onder begeleiding van onze rookstopcoach Els. Zoals elk jaar bedraagt de kostprijs voor het volledige traject 48 euro. Personen met een verhoogde tegemoetkoming betalen 24 euro. Doe mee en schrijf je uiterlijk op zondag 11 februari in via www.gemeentemol.be/stoppenmetroken!

Je kan het programma helemaal op je noden en behoeften afstellen samen met de rookstopcoach, wat het stoppen natuurlijk alleen maar makkelijker maakt.

Kostprijs

Voor een volledig rookstopprogramma van 8 sessies (in groep) betaal je 48 euro. Mensen met een verhoogde tegemoetkoming betalen 24 euro. Voor individuele begeleiding neem je best contact op met de rookstopcoach.

Op eigen tempo

Meedoen met de sessies wil niet zeggen dat je tijdens de eerste sessie al moet stoppen met roken. Het is de bedoeling om eerst je gewoontes te veranderen en stil te staan bij welke roker jij bent. Na de derde sessie ben je klaar om te stoppen.

Elkaar steunen

Als je even een moeilijk moment doormaakt, kan je wel wat steun gebruiken. Je staat er niet alleen voor en leert van elkaar.

Hulpmiddelen

Nicotinespray, medicatie, cold turkey, e-cigarette… volgens de tabakoloog zijn er veel manieren om te stoppen met roken. Je kiest de methode die het best bij je past. Het is belangrijk om jouw traject zelf mee uit te stippelen.

Gezonde Gemeente

In het kader van Gezonde Gemeente en passend bij de campagne Generatie Rookvrij, blijven we als gemeente inzetten op een rookvrij leven voor al onze inwoners. We starten weer met een grote voorraad frisse moed!