Stem op jouw favoriet voor de Cultuurprijs 2023!

Gepubliceerd op  donderdag 1 februari 2024 om 9.26 uur

Van donderdag 1 tot en met donderdag 22 februari kan je stemmen op jouw favoriet voor de ‘Cultuurprijs 2023’. Tal van Mollenaren en verenigingen zetten zich in voor het culturele leven in onze gemeente. Maar wie van de genomineerden de prijs in de wacht sleept, dat bepaal jij! Geef je top 3 door via www.gemeentemol.be/cultuurprijs2023. Meer informatie over de genomineerden vind je hier. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 23 februari om 20.30 uur in Zaal ’t Getouw.

De cultuurprijs (500 euro) beloont 1 van de vele culturele activiteiten die in 2023 in onze gemeente plaatsvonden of 1 van de personen of groepen die zich in 2023 lieten opmerken op cultureel vlak. Hun bijzondere karakter kan op veel vlakken liggen: de inzet, creativiteit, uitstraling, samenwerking, originaliteit, publieksbereik,…

Genomineerden

Iedereen kon tot 8 januari 2024 zijn of haar kandidatu(u)r(en) indienen. Daarna nomineerde de jury volgende activiteiten, organisatoren of groepen:

1. Jos Foets voor het boek en de expo ‘Een Tram in Mol’
  2. Herdenking Boerenkrijg door Davidsfonds, heemkunde en archief
  3. Kerstherberg en kerstradio van kwb Millegem
  4. MarMolade-jamsessies georganiseerd door Dieter Fierens en team
  5. Mols Accordeonensemble voor ‘Renaissance d’Amélie’
  6. Ootello met Posterloo
  7. Redactiecomité seniorenraad met magazine ‘cultuur maken en smaken’
  8. Rik Van Braband en Jerom Boons voor de ‘Smaakmaker’
  9. Tijs Vanneste, met ‘De tattoo shop’
  10. Zigeunerfjeste georganiseerd door vzw Den Trekhaak

Meer informatie over de genomineerden vind je hier.

Stemmen

Geef 5, 3 of 1 punt(en) aan de 3 genomineerden die jij het meest bijzonder vond en bepaal mee de uitslag.  Stemmen kan van 1 tot en met 22 februari via:

Opgelet! Stem op 3 verschillende kandidaten of het stembiljet is ongeldig.

Uitreiking Cultuurprijs 2023

De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 23 februari. Iedereen is welkom vanaf 20.30 uur in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. De toegang is gratis. Na een korte voorstelling van de genomineerden kan je (nog eens) stemmen op je favorieten. Terwijl de jury de stemmen telt, trakteren we je op een drankje en een muzikaal optreden door lokale helden.

Bijlagen

Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol