Start fase 2 van heraanleg Centrum West op maandag 12 december

Gepubliceerd op  donderdag 1 december 2022 om 12.02 uur

Maandag 12 december start fase 2 van de heraanleg van de woonbuurt Centrum West. Deze fase neemt in totaal 6 tot 8 maanden in beslag en omvat volgende werfzone: Schansstraat (tussen Collegestraat en Edmond Van Hoofstraat), Vennestraat en het verbindingsstraatje met de Gasstraat, het kruispunt Collegestraat/Schansstraat/Vennestraat en de Collegestraat (tussen Vennestraat/Schansstraat en Gasthuisstraat). De omleiding is voorzien via Markt en Martelarenstraat.

Met het project Centrum West transformeren we de bestaande verouderde weginfrastructuur naar een aangename en fietsveilige woonbuurt. Dit omvangrijk herinrichtingsproject omvat ook de vernieuwing van de riolering door Pidpa en een uitbreiding van het bestaande warmtenet door Fluvius. Drie straten worden in het projectgebied ingericht als fietsstraat. In totaal nemen de werken een tweetal jaar in beslag.

Stand van zaken

De afwerking van het eerste deel van de Collegestraat (fase 1) loopt nog tot eind januari. Tijdens de kerstvakantie (van 23 december tot en met 8 januari) liggen de werken stil. De aannemer zorgt ervoor dat alle woningen en opritten in deze periode bereikbaar zijn.

Start fase 2

De aannemer start de werken voor fase 2 met het afschrapen van de asfaltlaag in de volledige zone. Nadien blijft de straat voor de bewoners bruikbaar voor bestemmingsverkeer totdat de effectieve rioleringswerken starten. De rioleringswerken van fase 2 starten ter hoogte van het kruispunt Collegestraat/Schansstraat/Vennestraat. Vervolgens komt de Vennestraat – inclusief het verbindingsstraatje met de Gasstraat – aan bod. Nadien volgen de Schansstraat en de Collegestraat tussen het kruispunt en de Gasthuisstraat.

Fase 2 omvat zowel de aanleg van nieuwe riolering als de plaatsing van het warmtenet. Dit warmtenet wordt uitsluitend geplaatst in de Vennestraat en – via een stukje Collegestraat – in de Gasthuisstraat. Eerst komt de riolering. Na het plaatsen van de riolering wordt alles opnieuw gedicht. Nadien volgt het warmtenet. Pas wanneer het warmtenet is aangelegd, start de afwerkingsfase.

Bereikbaarheid

Voor voetgangers wordt steeds een veilige doorgang voorzien. Tijdens de rioleringswerken en de aanleg van het warmtenet zijn opritten en toegangen tot garageparkings voor langere tijd fysiek onbereikbaar. In deze periode parkeert iedereen - ook bewoners - buiten de werkzone. Bij aanvang van deze fase is er dus nog een bepaalde periode dat je wel je oprit, private parkeerplaats of je woning kan bereiken. Na de effectieve rioleringswerken en de aanleg van het warmtenet wordt een steenslag aangebracht. Dat maakt het opnieuw mogelijk om je woning of oprit te bereiken.

Afval

IOK Afvalbeheer haalt het afval op de reguliere ophaaldagen op. De aannemer communiceert via een bewonersbrief tijdig hoe dit praktisch verloopt.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur