Scouts en Gidsen Donk krijgen subsidie voor brandveiliger maken jeugdlokalen

Gepubliceerd op  vrijdag 5 juli 2024 om 10.02 uur

Scouts en Gidsen Donk krijgen van het gemeentebestuur een subsidie voor het brandveiliger maken van hun jeugdlokalen gelegen in de St.-Antoniusstraat. De vereniging diende een aanvraag in op basis van het reglement ‘jeugdwerkinfrastructuur’. Het gaat om een bedrag van 7.500 euro.

Scouts en Gidsen Donk deed een aanvraag voor volgende infrastructuurwerken:

• Brandveiligheidswerken:
    • Binnendeuren
    • Noodverlichting
    • Doormelding brandcentrale

Subsidie jeugdinfrastructuur

De subsidie is bedoeld voor Molse jeugdinitiatieven die hun jeugdwerkinfrastructuur (lokalen, directe omgeving, materiaalcontainers en bewegwijzering) brandveilig maken, functioneel verbeteren of onderhoudswerken uitvoeren die grote schade aan de infrastructuur voorkomen of de veiligheid van de leden beter waarborgen.

Elk jeugdwerkinitiatief kan meerdere aanvragen indienen over een periode van drie jaar. Het totale subsidiebedrag per jeugdwerkinitiatief over drie jaar kan nooit meer bedragen dan 75% van de onkosten met een maximum van 7.500 euro. Je kan maar één keer een subsidie aanvragen voor een uitgevoerd werk.

Hoe aanvragen?

Vul het aanvraagformulier in op www.gemeentemol.be/subsidie-jeugdwerkinfrastructuur.

Sporthal Den Uyt Rode-Kruislaan 20 , 2400 Mol
Tel.