Rooiwerken Sint-Apollonialaan in 3 fases vanaf maandag 9 januari

Gepubliceerd op  dinsdag 3 januari 2023 om 14.44 uur

Maandag 9 januari start een aannemer met het rooien van de laanbomen langs de Sint-Apollonialaan. Deze werken nemen in totaal 2 weken in beslag en worden opgedeeld in 3 fases. Voor de veiligheid geldt voor alle verkeer – ook wandelaars en fietsers – strikt doorgangsverbod in de werfzone. De aannemer voorziet de nodige omleidingen. Het rooien van de bomen is jammer genoeg onvermijdbaar voor het aanleggen van fietspaden langs deze drukke weg en het vernieuwen van de riolering. Na de heraanleg krijgt de straat nieuwe laanbomen.

Om de hinder te beperken worden de werken opgedeeld in 3 fases. Onderstaande timing geldt onder voorbehoud van gunstig weer en onvoorziene werfomstandigheden.

  • Fase 1 tussen Achterbos en Bruggeske: van maandag 9 tot en met woensdag 11 januari. De omleiding loopt in beide rijrichtingen via Achterbos – ovonde – Bruggeske.

  • Fase 2 tussen Bruggeske en Postelarenweg: van donderdag 12 tot en met dinsdag 17 januari. De omleiding loopt in beide rijrichtingen via de Rooy en Postelarenweg.

  • Fase 3 tussen Postelarenweg en Keirlandse Zillen: van woensdag 18 tot en met maandag 23 januari. De omleiding loopt via Postelarenweg – Tortelstraat en Nijverheidsstraat.

Alle verkeer, ook fietsers en voetgangers, is tijdens de werkuren strikt verboden in de werfzone. Ook van de bewoners wordt grote voorzichtigheid gevraagd bij het aankomen of verlaten van de woning. Luister in elk geval naar de instructies van de werfmedewerkers.

Omleiding buslijn 2

De werken hebben ook een impact op buslijn 2, de zogeheten Centrum Express vanuit Achterbos en Millegem. Voor elke fase wordt een aangepaste route voorzien, waarbij bepaalde haltes tijdelijk niet worden bediend of een omleiding geldt. Raadpleeg hiervoor www.delijn.be of de tijdelijke informatie aan de haltes.

Rioleringswerken

Na het rooien van de bomen zijn alle voorbereidende werken achter de rug, waardoor het rioleringsproject van start kan gaan. We spreken hier over een omvangrijk project van ongeveer 2 jaar, opgedeeld in verschillende fases. Alle verdere informatie over het project – waaronder de fasering – vind je hier. De werken starten ten vroegste begin februari ter hoogte van het kruispunt Bruggeske – Sint-Apollonialaan – Rooy.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur
Morgen
Gesloten