Oproep: luisterend oor voor kankerpatiënten Heilig Hartziekenhuis, stel je kandidaat!

Gepubliceerd op  dinsdag 14 november 2023 om 10.44 uur

Een warm, dankbaar gevoel en een flinke portie relativeringsvermogen: dat hou je over als zorgvrijwilliger na het bezoeken van mensen met kanker. Wil jij een luisterend oor zijn voor de kankerpatiënten van het Heilig Hartziekenhuis? Versterk het team van onze Molse Kom op tegen Kanker-zorgvrijwilligers en meld je aan via www.komoptegenkanker.be/ziekenhuisvrijwilliger. Je krijgt een opleiding, ondersteuning en véél waardering in de plaats.

Elke dag krijgen 205 Belgen te horen dat ze kanker hebben. Bied hen als Kom op tegen Kanker-vrijwilliger een lichtpuntje tijdens een donkere periode. Het doet voor mensen met kanker enorm veel deugd om hun verhaal eens te vertellen of hun gedachten te verzetten.

Een zorgvrijwilliger

> is een goede luisteraar met veel geduld en empathie,

> gaat langs bij patiënten in het Heilig Hartziekenhuis en bezorgt hen een warme babbel,

> vult de professionele zorgverleners aan maar heeft zelf geen medische taken,

> krijgt een basisopleiding over medische en psychosociale thema’s en gesprekstechnieken,

> engageert zich minimaal één jaar.

Een engagement dat voelt als een warm bad

Chris is sinds november 2018 zorgvrijwilliger voor Kom op tegen Kanker in het Heilig Hartziekenhuis. Ze zet zich ook actief in voor Alegria, inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten.

Chris: “Dit engagement voelt voor mij als een warm bad, het zijn mijn vitaminen. Je geeft veel, maar krijgt ook heel veel terug.

Het was in eerste instantie niet de bedoeling dat ik zorgvrijwilliger werd. Maar na de basisopleiding en communicatietraining bleek dat ik een geschikt persoon was.

Ik ben om de week een halve dag in het dagziekenhuis. Meestal zie ik een tijdje dezelfde mensen. Hun erkenning om nabij te mogen komen, is een groot geschenk. Aan een zorgvrijwilliger vertellen ze vaak ook meer dan aan hun naasten, die ze willen sparen. Zo komt er voor hen een onmisbare ademruimte tijdens die zware therapie.”

Adres
Rode-Kruislaan 20 , 2400 Mol
Tel.