Onze ‘Schansheide’ is wandeling van het jaar! Bedankt aan de stemmers

Gepubliceerd op  vrijdag 15 september 2023 om 11.57 uur

Onze prachtige wandeling Molse Meren - Schansheide werd door Toerisme Provincie Antwerpen gekroond tot Wandeling van het Jaar 2023. Het gemeentebestuur is bijzonder fier op deze overwinning en bedankt dan ook alle inwoners en bezoekers die massaal gestemd hebben. De wandeling die loopt door onze gemeente en door Dessel, staat wat ons betreft verdiend op nummer één!

In maart 2023 werd onze wandeling Molse Meren - Schansheide genomineerd voor Wandeling van het Jaar 2023. Met de wandeling Molse Meren - Schansheide ontdek je het waterrijke landschap van Mol en Dessel: een unieke mix van water, zand en groen. Van de oevers van de kanaalplas stap je richting de Sibelcogroeve en natuurgebied Schansheide. Vanop de uitzichtheuvel kijk je uit over de zandgroeven, de zandveredelingsfabriek en het omliggende heidelandschap. Informatieborden vertellen het verhaal van de jarenlange witzandontginning en de rijke fauna en flora. Zo kan je er o.a. reeën, roerdompen, rietgorsen, blauwborstjes, baardmannetjes, kleine karekieten en zelfs visarenden spotten.Nog energie? Beklim dan zeker ook de Sas4-toren. Je wordt beloond met een 360° panorama.

Even pauze?

  • Bij de Pannenkoekenboot in Dessel staan maar liefst 285 ambachtelijke pannenkoeken op de kaart. Keuzestress gegarandeerd!
  • Verwacht je aan Vlaamse klassiekers bij Het Jagershof op een prachtige locatie vlakbij de Baileybrug.
  • Aan boord van de Kleppende Klipper geniet je van een hapje en een drankje in het groen.
  • Nestel je op een terrasje aan het water bij Zilvermeerhaven Port Aventura
    Fijne extraatjes
  • Geniet van een 360° graden panorama vanop de Sas4-toren in Dessel. Hier kruisen maar liefst drie kanalen elkaar. Uniek in Europa!  
  • Marcheer over de oerdegelijke Baileybrug, een restant uit WOII.
  • Het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer heeft alles in huis voor een ontspannende vakantie. Hagelwit strand, een zwemvijver boordevol speeltuigen en talloze originele overnachtingsmogelijkheden. 

Dankjewel stemmers
Dankzij massaal veel stemmen van inwoners, toeristen, bezoekers, bedrijven, … mogen we fier de titel van Wandeling van het Jaar in ontvangst nemen. Zin om zelf de wandeling te ontdekken? Download de route hier en laat je verrassen! Je kan de route ook gratis ophalen bij de dienst toerisme, Markt 24.