Omgevingsvergunning voor ‘Groen Hart voor MooiMol’

Gepubliceerd op  woensdag 31 mei 2023 om 7.34 uur

De vergunningsaanvraag voor het project ‘Groen Hart voor MooiMol’ is goedgekeurd. De volgende stap van dit dossier omvat het agenderen van het aanbestedingsdossier op de gemeenteraad van juni. Dit dossier beschrijft alle werken en vormt de basis voor de aanbestedingsprocedure om een aannemer aan te stellen. Het gemeentebestuur hoopt nog dit najaar de werken te kunnen starten op het Santo Tomasplein en in de horecazone van de Corbiestraat. Verdere informatie volgt hierover na het aanstellen van de aannemer en het maken van alle nodige praktische afspraken.

Sinds midden 2021 werken we aan de ontwerpplannen voor een Groen Hart in MooiMol. Na een uitgebreid participatie- en informatietraject stonden deze begin 2023 op punt. Je kon en kan elke stap volgen via www.gemeentemol.be/groenhart. In de loop van maart werd de aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend.

Groen Hart voor MooiMol?

Dit project transformeert het Santo Tomasplein, de horecabuurt van de Corbiestraat én zones langs het Rondplein tot een groene en autoluwe centrumzone waar het heerlijk is om te vertoeven. Tal van ontmoetingsplekjes, wandelboulevards langs het Rondplein, extra bomen en weelderig prairiegroen maken de buurt aantrekkelijk voor jong en oud. Vlakbij de terrassen in de Corbiestraat garanderen speelfonteinen op warme zomerdagen heel wat vertier. 

Behoud én uitbreiding parkeermogelijkheden

Het behoud van voldoende parkeermogelijkheden in het centraal centrumgebied was een belangrijk aandachtspunt doorheen het overlegtraject. Op het Rondplein stijgt het aantal parkeerplaatsen van 130 naar 143, waarvan 9 parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Ter compensatie van de parkeerplaatsen die noodgedwongen verdwijnen op de tussenstrook tussen de Wereldwinkel en de Statiestraat, leggen we in de Smallestraat een nieuwe centrumparking aan met 24 parkeerplaatsen. Op beide locaties voorzien we ook parkeerplaatsen met een laadpaal. Ook de aanleg van de parking in de Smallestraat zat in het aanvraagdossier vervat én wordt gelijktijdig uitgevoerd met de eerste fase van de werken in de Corbiestraat en het Santo Tomasplein.

Timing & fasering

De werken verlopen in twee grote fasen. We hopen dit najaar te starten met de heraanleg van de horecazone van de Corbiestraat en het Santo Tomasplein. Na afloop van de kermis kan het Rondplein de beoogde transformatie ondergaan. Bovenstaande timing geldt onder absoluut voorbehoud.

Het project ‘Groen Hart voor MooiMol’ vormt één van de acties binnen het Energie- en Klimaatactieplan van het gemeentebestuur.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur