UPDATE: Nieuwe wandelmeters en –peters gezocht (ondertussen stelden voldoende vrijwilligers zich kandidaat)

Gepubliceerd op  woensdag 21 februari 2024 om 9.36 uur

Visit Mol zoekt voor enkele wandelpaden nieuwe wandelmeters en –peters. Bedoeling is dat je op vrijwillige basis het pad 2 keer per jaar bewandelt, de bewegwijzering nakijkt, knelpunten doorgeeft en kleine snoeiwerkjes uitvoert wanneer de bordjes door het groen slecht zichtbaar zijn. Interesse? Contacteer Visit Mol via 014 27 24 26 of visitmol@gemeentemol.be.

Onze gemeente beschikt over tal van bewegwijzerde wandelpaden. Als toeristische topgemeente willen we dat deze paden er piekfijn bijliggen. Naast regelmatige controles door onze eigen werklieden en de routedokter, dragen tal van enthousiaste vrijwillige wandelmeters en –peters hun steentje bij. 2 keer per jaar, bij voorkeur in het voor- en najaar, trekken zij op verkenning.

Visit Mol zoekt wandelmeters of –peters voor volgende wandelingen:

> Wandeling Den Diel (3,3 kilometer)

> Wandeling Molse meren – Kristalpad (8,2 kilometer)

> Lange afstandswandeling Mol Om – traject 2 (22,6 kilometer)

Meter- en peterschap

Het idee van ‘peterschap’ ontstond in 2004 toen onze gemeente werd uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar. Ook in 2011 behaalde Mol deze titel. De wandelmeters en -peters zorgen ervoor dat de bewegwijzering op de wandelpaden in orde blijft. Zij nemen ook de kleine snoeiwerkjes voor hun rekening en proberen kleine mankementen op te lossen. Andere knelpunten melden zij aan Visit Mol.

Dankjewel wandelmeters en –peters!

Als dank voor hun vrijwillige inzet, nodigt Visit Mol de wandelmeters en –peters jaarlijks uit op een dankmoment waarbij er ook gewandeld wordt. En éénmaal per jaar zien we elkaar op een vergadering waarna we samen iets gaan drinken.

Markt 24 , 2400 Mol
Tel.