Nieuw betonnen fietspad voor Postelarenweg tussen Tortelstraat en De Rooy

Gepubliceerd op  woensdag 21 februari 2024 om 10.21 uur

Maandag 26 februari start een aannemer met het vernieuwen van de fietspaden langs de Postelarenweg tussen de Tortelstraat en De Rooy. De huidige fietspaden worden vervangen door gloednieuwe bredere fietspaden in beton. De nieuwe fietspaden sluiten aan op het rioleringsproject Sint-Apollonialaan, waarbij ook de Postelarenweg tussen de Sint-Apollonialaan en de Tortelstraat volledig vernieuwd wordt. De aannemer informeert de bewoners tijdig over de bereikbaarheid van hun woning en het gebruik van de opritten tijdens de werken. Als alles volgens planning verloopt, zouden de werken eind maart afgerond moeten zijn.

De huidige fietspaden langs de Postelarenweg tussen Sint-Apollonialaan en De Rooy zijn aangelegd met vierkante dals en – ter hoogte van de opritten – rechthoekige klinkers. Ter hoogte van de opritten gaat het fietspad telkens op en neer, waardoor de huidige fietspaden weinig fietscomfort bieden.

Afzonderlijke opdracht binnen rioleringsproject Sint-Apollonialaan

Binnen het rioleringsproject Sint-Apollonialaan zit sowieso de volledige vernieuwing van de Postelarenweg tussen Sint-Apollonialaan en Tortelstraat vervat. Die fase van de Postelarenweg binnen het rioleringsproject zal vermoedelijk midden maart aanvatten.

Om de nieuwe betonnen fietspaden te kunnen doortrekken vanaf de Tortelstraat tot aan De Rooy voorzien we deze afzonderlijke opdracht die start vanaf maandag 26 februari.

Voldoende breed

De afzonderlijke opdracht omvat de aanleg van nieuwe betonnen fietspaden, inclusief het aanpassen en versmallen van de rijbaan tot 6 meter. Dit is nog ruim voldoende breed om veilig te passeren én sluit na de heraanleg perfect aan op de rijbaan van de Postelarenweg vanaf de Tortelstraat richting Sint-Apollonialaan. Om de fietsers extra te beveiligen komt er een verhoogde borduur en grasstrook tussen de rijbaan en de fietspaden.

Omleiding

  • Tot aan de start van de rioleringswerken in de Postelarenweg (vermoedelijke midden maart) geldt voor de vernieuwing van de fietspaden een omleiding via Tortelstraat, Nijverheidsstraat en Hofstede.

    Opgelet: in de Tortelstraat geldt tot en met vrijdag 1 maart eenrichtingsverkeer tussen de Postelarenweg en de Ambachtsstraat. In omgekeerde richting rijd je dus via Hofstede - Nijverheidsstraat - Ambachtsstraat - Sint-Apollonialaan - Postelarenweg.

  • Wanneer de rioleringswerken in de Postelarenweg tussen Sint-Apollonialaan en Tortelstraat starten, rijd je via Sint-Apollonialaan en Nijverheidsstraat.
  • Tot en met vrijdag 8 maart blijft ook het kruispunt Sint-Apollonialaan - Bruggeske - De Rooy nog altijd fysiek afgesloten voor alle verkeer. De routes via Achterbos-Zelm-Feynend en de Sint-Theresiastraat - Postelarenweg bieden hiervoor een alternatief.

De nodige omleidingen worden op elk moment aangegeven.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur