Extra bescherming voor molen van Ezaart? Eén maand openbaar onderzoek vanaf 7 juli

Gepubliceerd op  donderdag 4 juli 2024 om 11.15 uur

Vanaf zondag 7 juli tot en met dinsdag 6 augustus loopt in opdracht van het Vlaams agentschap voor Onroerend Erfgoed een openbaar onderzoek naar een mogelijke extra bescherming van de molen van Ezaart. Deze bescherming focust zich bijkomend op het creëren van een overgangszone rond de molen om de windvang te vrijwaren. Om de betrokken buurtbewoners en perceeleigenaars gericht te informeren over de mogelijke impact, zijn zij in de loop van juli uitgenodigd op een infomoment. Bekijk het volledige dossier op www.gemeentemol.be/molenezaart.  

Het dossier bevat volgende elementen:

De mogelijke extra bescherming voor de molen van Ezaart focust zich bijkomend op het creëren van een overgangszone om de windvang ook in de toekomst te verzekeren.

Bezwaarschrift

Het  wettelijk vereiste openbaar onderzoek loopt van zondag 7 juli tot en met dinsdag 6 augustus. Deze periode geeft iedereen de kans om eventueel een bezwaarschrift in te dienen. Dit bezwaarschrift bezorg je aan de onthaal- en informatiebalie in ’t Getouw, je stuurt een brief naar Molenhoekstraat 2, 2400 Mol of mailt naar ro@gemeentemol.be.

Tijdens zomervakantie

Jammer genoeg laat de regelgeving ons niet toe om dit openbaar onderzoek op een ander moment te organiseren, waardoor dit in de zomervakantie valt. Wil je een persoonlijke toelichting over het dossier? Maak dan een afspraak met onze dienst ruimtelijke ordening, 014 27 24 19 of ro@gemeentemol.be. Bekijk het volledige dossier online op www.gemeentemol.be/molenezaart.

Open Molendag

Op de volgende Open Molendag van zondag 28 juli, van 10 tot 18 uur, is iedereen welkom om verder kennis te maken met de werking van de molen. Je vindt er een paneel met extra informatie over het lopende openbaar onderzoek.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 19 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 19 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur