Lili Adamczyk verkozen tot nieuwe kinderburgemeester, dank aan vorig bestuur

Gepubliceerd op  donderdag 12 oktober 2023 om 10.08 uur

Lili Adamczyk van basisschool ’t Egeltje werd op woensdag 11 oktober verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van onze gemeente. Zij volgt Feie Aerts op van gemeentelijke basisschool De Zandloper (Rauw). De kinderburgemeester en kinderraadsleden legden de eed af. Achteraf werden zij samen met hun ouders getrakteerd op een receptie. Het gemeentebestuur dankt het vorige bestuur en wenst de kersverse kinderraad veel succes!

Het gemeentebestuur wil kinderen actief betrekken in thema’s die anders door volwassenen geregeld worden. Doel van de kinderraad is thema’s te bespreken die belangrijk zijn voor kinderen en jongeren in onze gemeente. Denk bijvoorbeeld maar aan speelterreinen, activiteiten als de Buitenspeeldag en Grabbelpas, sport, milieu, kinderrechten, gezonde voeding,…

Samenstelling kinderraad
8 kinderen stelden zich kandidaat voor het ambt van kinderburgemeester. Lili Adamczyk van basisschool ‘t Egeltje kreeg de meeste stemmen. Het ambt van de kinderburgemeester en kinderraadsleden loopt gedurende het hele schooljaar en eindigt dus in juni 2024. De kinderburgemeester wordt bijgestaan door 20 kinderraadsleden. Onze nieuwe kinderburgemeester wil vooral focussen op zwerfvuil, lege brooddozen in de basisschool en het verkeer.

Vergadering kinderraad
De vergaderingen van de kinderraad vinden maandelijks plaats op een woensdagnamiddag (meestal in de raadzaal van ’t Getouw) van 14 tot 16 uur. De agendapunten en de verslagen kan je bekijken op www.gemeentemol.be/kinderraad.

Meer info

Adres
Sporthal Den Uyt Rode-Kruislaan 20 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Welkom zonder afspraak: 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur