Lezen en spelen aan huis? Start vandaag nog als vrijwilliger babbelkousje!

Gepubliceerd op  vrijdag 29 maart 2024 om 8.43 uur

Heb jij zin om jonge kinderen te begeleiden en met hen Nederlands te oefenen? Speel samen gezelschapsspelletjes, maak samen huiswerk of lees een boek. Als vrijwilliger ‘Babbelkousje aan huis’ geef je kinderen de extra oefenkansen die ze verdienen. Aarzel niet en stel je kandidaat! Neem contact op met Huis van het Kind via 014 27 24 11 of huisvanhetkind@gemeentemol.be. Onze babbelkousjes kijken er naar uit je te ontmoeten!

‘Babbelkousje aan huis’ helpt jonge kinderen die extra oefenkansen Nederlands kunnen gebruiken. Je begeleidt de kinderen door al spelend in hun vertrouwde thuisomgeving Nederlands te oefenen. Denk aan gezelschapsspelletjes spelen, puzzelen, knutselen, samen lezen, …

De kinderen gaan in onze gemeente naar school en spreken thuis een andere taal:

• kinderen uit de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar,
  • anderstalige nieuwkomers tot het 6de leerjaar (maximum 2 jaar op een Nederlandse school).

• Je bent minimum 16 jaar.
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.
  • Je werkt/speelt graag met anderstalige kinderen.
  • Je kan je gedurende 1 schooljaar wekelijks een uurtje vrijmaken. Je spreekt dit af met het gezin.
  • Je krijgt ondersteuning en materiaal vanuit Huis van het Kind, de bibliotheek en de basisschool.
Jakob Smitslaan 24 , 2400 Mol
Tel.