Levensreddend AED-toestel aan hoofdgebouw Witte Mol

Gepubliceerd op  maandag 8 juli 2024 om 15.27 uur

Voortaan beschikt het hoofdgebouw van De Witte Mol, Galbergen 21, ook over een levensreddend AED-toestel. Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Zowel voor personen in opvang en begeleiding van de Witte Mol als alle andere passanten kunnen hiervan gebruik maken in geval van nood. Reanimeren redt levens! 

De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Het AED-toestel geeft gesproken instructies. Het leidt de hulpverlener door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van hem overnemen. Kan een schok niet helpen, dan schokt het toestel niet. Het is dus onmogelijk om het toestel verkeerd of onnodig te gebruiken.

Hartveilige Gemeente
Onze gemeente heeft het label Hartveilige Gemeente en beheert een aantal AED’s op enkele openbare plaatsen. Wil je organisatie een AED-toestel schenken aan de gemeente? Een mooi gebaar! Een schenking kan onder bepaalde voorwaarden. Neem eerst contact op met de dienst jeugd en sport. Zij geven je graag meer informatie. Je vindt verschillende AED-toestellen in onze gemeente op goed bereikbare en druk bezochte plaatsen. Op ons stratenplan en de app Staying Alive vind je de AED’s in gemeentelijk beheer. Eerder werden al AED-toestellen opgehangen in sportcentrum Den Uyt (openluchtzwembad, overdekt zwembad en sporthal), ’t Getouw en Schouwburg Rex.

Meer info