Kijkdozen verklappen de toekomst van het Groen Hart voor MooiMol in 2025

Gepubliceerd op  maandag 8 juli 2024 om 7.31 uur

Heb je de kijkdozen in het Centrum al gezien? Deze kijkdozen verklappen de toekomst van de terrasjeszone in de Corbiestraat en het Santo Tomàsplein. Begin oktober start de realisatie van Groen Hart voor MooiMol, na het terrasseizoen en moet voor de kermis Grote Jaarmarkt in 2025 afgerond zijn. Nadien is het Rondplein aan de beurt. Benieuwd naar de fontein, de grote luifel, de nieuwe terraszones? Ga zeker een kijkje nemen!

Al in 2021 startte het gemeentebestuur met een nieuwe visie voor het hart van onze gemeente. Dit project omvat het transformeren van de Corbiestraat (horecazone), Santo Tomásplein en Rondplein naar een aangename en groene buurt met veel ruimte voor voetgangers, fietsers en horecaterrassen.

Kijkdozen
Op het Santo Tomasplein vind je een groot groen hart als startpunt van de ontdekkingstocht. Als je de groene hartjes op de grond volgt, kom je 5 kijkdozen tegen. Elke kijkdoos laat je vanuit een ander perspectief zien hoe die plaats er in 2025 zal uitzien. Veel ontdekkingsplezier!

Timing volledig project
De aangestelde aannemer gaat alvast aan de slag voor het realiseren van een nieuwe centrumparking in de Smallestraat, achter Schouwburg Rex. In oktober, na het terrasseizoen, kan die aannemer dan starten aan een Groen Hart voor ons MooiMol. Nadien is het Rondplein aan de beurt en kan de laatste fase van het project afgewerkt worden. In de volgende weken verspreiden we verdere praktische informatie over de concrete timing.

Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.