‘Ik hou(t) van erfgoed’: schrijf jouw houtige parel in en win!

Gepubliceerd op  dinsdag 14 november 2023 om 9 uur

Heb jij een oude boom in je tuin of weet jij een ander houtig erfgoedpareltje staan? Maak er dan een prachtige foto van en zend de boom in tot 31 december via www.regionalelandschappen.be/projecten/ik-hout-van-erfgoed. Wie weet maakt jouw ingezonden boom kans op een controle en onderhoud ter waarde van 500 euro! Wint jouw inzending? Dan krijg jij een overnachting in een boompit in de zomer van 2024.

Ons houtig erfgoed dreigt stilaan te verdwijnen. Daarom bundelen we de krachten om de verbondenheid tussen houtig erfgoed en de mens weer onder de aandacht te brengen. Dat kunnen we niet alleen. Om alles goed in kaart te brengen, doen we ook beroep op jou!

Houtig erfgoed ishoutige beplanting met erfgoedwaarde in de vorm van monumentale bomen, kapelbomen, oude houtkanten en houtwallen en dreven.

Wedstrijd

Bomen inzenden is mogelijk tot 31 december via http://www.regionalelandschappen.be/projecten/ik-hout-van-erfgoed.

Uit alle inzendingen selecteert de jury in januari 5 kandidaten. De genomineerde bomen nemen het tegen elkaar op in een publieksstemming. De boom met de meeste stemmen wint de titel van ‘Antwerpse Erfgoedboom’ en krijgt een controle en onderhoud van een boomexpert om de boom nog vele jaren te laten schitteren.

Wie de winnende boom inzond, wint een overnachting voor 4 personen in een boompit: een druppelvormige hangtent aan een boom.

Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete

Deze wedstrijd is een organisatie van de Antwerpse Regionale Landschappen. Onze gemeente maakt deel uit van het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete. Sinds 2009 zijn ze het hart, het hoofd en de handen van de Kempen. Ze maken inwoners warm voor het unieke Kempengevoel. Met hun eigen kennis en die van partners versterken ze de natuur, het landschap en de recreatie.

Meer info:

> Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, 014 85 25 14, info@rlkgn.be, www.rlkgn.be

> groendienst, 014 27 24 33, milieudienst@gemeentemol.be

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur
Morgen
Gesloten