Heraanleg twee kruispunten op Boulevard al van start op woensdag 3 april

Gepubliceerd op  dinsdag 26 maart 2024 om 14 uur

Om de uitvoering van de laatste fase van Centrum West zo vlot mogelijk te laten verlopen, start de aannemer al op woensdag 3 april met de heraanleg van twee kruispunten op de Jakob Smitslaan/Adolf Reydamslaan. Concreet gaat het over de kruispunten met de Collegestraat en de Sint-Pieterstraat. Dit betekent dat we fase 5.3 van Centrum West met een tweetal weken versnellen. Het afsluiten van deze kruispunten heeft een grote impact voor de fietsers van en naar KSOM Campus Sint-Jan Berchmans, KSOM Campus Rozenberg en GO! Campus Het Spoor. Zij volgen verplicht een fietsomleiding via de Gildestraat, Sint-Paulusstraat en welzijnssite Ten Hove. Voor voetgangers wordt een doorsteek voorzien zodat zij de werfzone op elk moment kunnen passeren. Het afsluiten van de kruispunten duurt een tweetal maanden.

De laatste fase van Centrum West omvat verschillende deelfases. Elke deelfase focust zich op een specifieke zone binnen de omgeving van de Sint-Pieterstraat. Naast de rioleringswerken en een volledige heraanleg omvat deze fase ook de aanleg van het warmtenet in delen van de Schansstraat, Edmond van Hoofstraat en Gasthuisstraat.

Kruispunten Boulevard

De heraanleg van de twee kruispunten op de Jakob Smitslaan/Adolf Reydamslaan gebeurt gelijktijdig, om het afsluiten van de straat in tijd te beperken. Dit betekent dat een klein stukje van de straat – 200 meter tussen Collegestraat en Sint-Pietersstraat – met de auto uitsluitend bereikbaar is via de Hangarstraat en Doornboomstraat.

De overige delen van de straat – buiten het afgesloten gedeelte – blijven rechtstreeks bereikbaar via de Corbiestraat (Adolf Reydamslaan) of de Martelarenstraat (Jakob Smitslaan).

Een bewegwijzerde omleiding is voorzien via Martelarenstraat – Nijverheidsstraat – Hangarstraat/Keirlandse Zillen.  

Fietsers middelbare scholen

Ook voor fietsers wordt de Jakob Smitslaan/Adolf Reydamslaan noodgedwongen geknipt ter hoogte van de kruispunten. Een verplichte fietsomleiding is voorzien via de Gildestraat, Sint-Paulusstraat en welzijnssite Ten Hove. Zo blijft KSOM Campus Sint-Jan Berchmans met de fiets vlot bereikbaar. Voetgangers kunnen wel beide werfzones passeren.

Ziekenhuis en spoed

De parking van het ziekenhuis en de spoeddienst blijven bereikbaar via het Rondplein of via de Hangarstraat - Doornboomstraat - Heldenstraat - Gasthuisstraat. De Sint-Pieterstraat blijft afgesloten tussen de Adolf Reydamslaan en het Rondplein.

Wegrijden van het ziekenhuis verloopt 

  • via de Edmond van Hoofstraat tot maandag 8 april 
  • via het Rondplein
  • via de Gasthuisstraat - Collegestraat - Vennestraat vanaf maandag 8 april
    • De Gasthuisstraat wordt daarom tijdelijk tweerichting.
    • In de Collegestraat (tussen Gasthuisstraat en Schansstraat) draaien we het eenrichtingsverkeer daarvoor tijdelijk om.

Warmtenet

Voor de werken aan het warmtenet in de omgeving van de Edmond van Hoofstraat gelden vanaf maandag 8 april volgende maatregelen:

  • De Schansstraat en Edmond van Hoofstraat worden tijdelijk doodlopend met tweerichtingsverkeer.
  • Het Rondplein blijft bereikbaar via de Lakenmakersstraat. Je rijdt weg via de doorsteek aan de 2Store en de Corbiestraat richting station. De paaltjes worden hiervoor tijdelijk weggenomen.
  • Het Achterpad blijft bereikbaar via het Rondplein of Boerenkrijgstraat op marktdagen.

De Lijn

Vanaf het station volgen bussen van De Lijn een omleiding via Hangarstraat - Nijverheidsstraat - Martelarenstraat. Leerlingen van KSOM Campus Sint-Jan Berchmans stappen af aan het station of aan de vervanghalte op de Martelarenstraat en wandelen verder naar school.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur