Gompelbaan in de loop van dinsdagnamiddag 13 februari opnieuw open voor alle verkeer

Gepubliceerd op  vrijdag 9 februari 2024 om 11.11 uur

Dinsdagnamiddag 13 februari gaat de Gompelbaan opnieuw open voor alle verkeer. Het gemeentebestuur dankt iedereen voor het begrip en het geduld de afgelopen maanden. Deze complexe werken waren noodzakelijk om de Scheppelijke Nete te beschermen bij hevige regenval. Het overtollige regen- en afvalwater stroomt dan niet langer in deze waterloop, maar wordt opgevangen in een gigantisch bergbezinkingsbekken. Door het aanhoudende winter- en regenweer namen de werken meer tijd in beslag dan aanvankelijk voorzien.

De Gompelbaan (officieel nog net Rozenberg) afsluiten ter hoogte van de spoorweg was noodzakelijk om een ondergrondse rioolverbinding te maken tussen de Wilgenstraat, Kastanjestraat, Ginderbuiten, Gompelbaan en het nieuwe bergbezinkingsbekken dat werd aangelegd naast de werkbarakken van Lichtstoet Rozenberg. Deze verbinding vormde technisch een stevige uitdaging, aangezien er ook kort bij twee intensief gebruikte spoorlijnen moest gewerkt worden.

Bergbezinkingsbekken

De aanleg van de verbinding naar het bergbezinkingsbekken vormt het sluitstuk van de rioleringswerken die in 2022 in Ginderbuiten werden uitgevoerd in opdracht van Aquafin. Het bergbezinkingsbekken moet voorkomen dat het huishoudelijk afvalwater van ongeveer 4.400 inwoners van Ginderbuiten en Gompel (deels) bij hevige regenval nog in de Scheppelijke Nete belandt. Het bergbezinkingsbekken stockeert tijdelijk het huishoudelijk afvalwater, waarna het vertraagd naar het waterzuiveringsstation langs de Borgerhoutsendijk wordt afgevoerd.

Aquafin zal op het terrein het bergbezinkingsbekken nog verder afwerken. Let daar op voor het bijhorend werfverkeer.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 19 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 19 uur