Gemeenteraad maakt trouwen officieel mogelijk in ’t Oud Gemeentehuis

Gepubliceerd op  donderdag 28 maart 2024 om 9.34 uur

De gemeenteraad besliste op maandag 25 maart dat trouwen voortaan ook officieel mogelijk wordt in ’t Oud Gemeentehuis. Dit zal niet gebeuren op de eerste verdieping zoals vroeger, maar op een wel heel bijzondere locatie: Zaal op Zolder. De huwelijken die gepland zijn op een vrijdag en zaterdag zullen in Zaal op Zolder doorgaan. De huwelijken van maandag tot donderdag blijven plaatsvinden in de raadzaal van ’t Getouw. De nieuwe regeling start vrijdag 3 mei.

Tijdens de renovatiewerken creëerden we een unieke trouwlocatie op de zolderverdieping. Dankzij het grote glasraam aan de achterzijde krijg je een prachtig zicht op de toren van de Sint-Pieter en Pauwelkerk.

Staat voor de kerk
Met deze bijzondere ingreep maken we extra duidelijk wat de historische rol was van ’t Oud Gemeentehuis.

De Franse bezetters die meer dan 200 jaar geleden in de pas opgerichte gemeente Mol een gemeentehuis lieten bouwen, wilden met deze bijzondere locatie aantonen dat ‘de staat voor de kerk komt’.

Vooraleer je in de kerk komt voor een geboorte, huwelijk of overlijden, passeer je eerst langs de kersverse gemeentelijke administratie.

Groots openingsfeest
Op zaterdag 27 en zondag 28 april voorzien we een groots openingsfeest voor ’t Oud Gemeentehuis. Er is een uitgebreid programma voor jong en oud. Het hoogtepunt op zaterdag is het historische lichtspektakel ‘Napoleon vertelt’. In de Oude Alma start de expo ’t Staat voor de Kerk. Alle info vind je op www.gemeentemol.be/openingsfeest.

Alle informatie over een huwelijksaangifte lees je hier: Huwelijksaangifte - Officiële website gemeentebestuur Mol (gemeentemol.be)

Markt 24 , 2400 Mol
Tel.