Fase 2 renovatiewerken atletiekpiste gestart: ook loopomloop onderbroken

Gepubliceerd op  maandag 6 november 2023 om 15.32 uur

Op maandag 6 november startte de gespecialiseerde firma Sportinfrabouw met de tweede fase van de renovatie van de atletiekpiste op site Den Uyt. Deze fase focust zich op het volledige loopgedeelte van de atletiekpiste, inclusief de aanloopstrook voor het hoogspringen. Tijdens de werken is de volledige atletiekpiste niet bruikbaar. De gebruikers van het outdoor loopparcours ondervinden ook hinder. Een gedeelte van het loopparcours wordt ingenomen als werfzone: dat gedeelte bevindt zich links van de sporthal en aan de achterkant. We voorzien de nodige signalisatie. Het loopparcours is daardoor nog ongeveer 1 kilometer lang. De werken duren tot eind mei 2024.

Onze atletiekpiste dateert al van begin jaren ’90. Na meer dan 30 jaar intensief gebruik is de piste aan een volledige en grondige renovatie toe. In de eerste fase werd de verspringstand vernieuwd en uitgebreid. De polsstokspringers maken ook al gebruik van een volledig nieuwe aanloopbaan.

In fase 2 focussen we op het volledige loopgedeelte en vernieuwen we de aanloopstrook voor het hoogspringen. De werken omvatten onder andere het aanbrengen van een nieuwe waterdoorlatende asfaltlaag, basis- en toplaag. De goten, deksels, belijning, Steeplebak en de bekabeling voor de tijdsregistratie worden vernieuwd.

Impact

Deze werken hebben een impact op:

> de gebruikers van de atletiekpiste: de piste is tot het einde van de werken niet bruikbaar.

> de gebruikers van het outdoor loopparcours: een gedeelte wordt ingenomen als werfzone. We voorzien de nodige signalisatie.

> de gebruikers van het calisthenicspark: bereikbaar via de ingang aan de rechterkant van de sporthal ofwel via een omweg rond de atletiekpiste.

Klaar voor de toekomst

Met deze renovatie stomen we de atletiekpiste klaar voor de toekomst. We zorgen ervoor dat de vele sporters ook de komende jaren voor trainingen en wedstrijden terecht kunnen op site Den Uyt.

Adres
Sporthal Den Uyt Rode-Kruislaan 20 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur