Eénrichtingsverkeer Turnhoutsebaan vanaf 18 september, verkeer naar Centrum via Bossestraat

Gepubliceerd op  woensdag 13 september 2023 om 9.10 uur

Maandag 18 september start de tweede fase van de heraanleg van de nutsleidingen ter hoogte van het kruispuntencomplex Postelarenweg – Turnhoutsebaan – Kapellestraat. De start van deze tweede fase heeft heel wat gevolgen voor de verkeersafwikkeling in de omgeving. Dankzij de omleiding via de Bossestraat blijven het Centrum en de handelaars in de werfzone vlot bereikbaar. Als alles verloopt zoals voorzien, neemt deze tweede fase een zestal weken in beslag.

Zoals voorzien nam de eerste fase ter hoogte van het kruispunt Postelarenweg – Bossestraat en een stukje Postelarenweg (tussen Turnhoutsebaan en Bossestraat) een drietal weken in beslag. Het kruispunt Postelarenweg – Bossestraat kan vanaf maandag 18 september opnieuw open, wat meteen ook de tweede fase mogelijk maakt.

Verkeersimpact tweede fase

  • Deze tweede fase betekent meteen ook de start van het éénrichtingsverkeer naar Dessel op de Turnhoutsebaan tussen Bossestraat en Bossestraat.

  • Bestemmingsverkeer voor het Centrum (-3,5 ton) rijdt via de Bossestraat, waar ook éénrichtingsverkeer geldt.

  • Verkeer met andere bestemmingen dan het Centrum vanuit Dessel rijdt ter hoogte van de verkeerlichten ofwel richting Achterbos (Millegem, Ezaart, Zuiderring Geel) ofwel richting Sluis (Gompel, Wezel, Rauw, Zuiderring Lommel).

  • Tijdens fase twee blijft de aansluiting van de Kapellestraat met de Turnhoutsebaan voor de volledige tijdsduur volledig afgesloten. De aansluiting van de Turnhoutsebaan naar de Postelarenweg is wel opnieuw open.

  • Voor fietsers worden in beide rijrichtingen omleidingen voorzien. De politie voorziet toezicht op de juiste verkeersstromen en de snelheidsbeperkingen op en rond de werfzone. Alle handelaars op de Turnhoutsebaan blijven maximaal bereikbaar.

  • De bushaltes van De Lijn op de Turnhoutsebaan ter hoogte van de Violettenstraat worden tijdens de werken niet meer bediend. De nabijgelegen halte (400 meter richting Dessel) ter hoogte van de Leliestraat vormt een geschikt alternatief. 

Verloop van de werken

De werken in de tweede fase vinden plaats aan de kant van de Kapellestraat. Hierdoor gaat de aansluiting van de Kapellestraat met de Turnhoutsebaan volledig dicht. Vermoedelijk neemt de tweede fase een zestal weken in beslag. 

In deze tweede fase maakt de aannemer ondergrondse doorsteken van de nutsleidingen over de Turnhoutsebaan. Om steeds een doorgang te behouden, gebeurt dit telkens half-half. Hierdoor wisselt het éénrichtingsverkeer richting Dessel meermaals van rijstrook.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 19 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 19 uur