Eenrichtingsverkeer Centrum van 14 tot 16 februari (krokusvakantie) voor nutswerken

Gepubliceerd op  donderdag 8 februari 2024 om 10.17 uur

Van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 februari geldt er op de doortocht van het Centrum (Graaf de Broquevillestraat, Laar, Voogdijstraat) 3 dagen eenrichtingsverkeer vanaf de Edmond van Hoofstraat tot aan de Rozenberg. In de Statiestraat, tussen de Kloosterstraat en het Laar, geldt een doorgangsverbod, uitgezonderd bewoners. Van maandag 12 tot vrijdag 16 februari wordt ook de Corbiestraat tussen de Boomgaardstraat en het Statieplein afgesloten, uitgezonderd bewoners. Er wordt gewerkt aan de nutsvoorzieningen in het Centrum. Omwille van de grote verkeersimpact laat het gemeentebestuur de werken uitvoeren tijdens de krokusvakantie, wanneer er minder fietsers en woon-werkverkeer door het Centrum rijden. Uiteraard blijft de planning altijd onder voorbehoud van gunstig weer en onvoorziene omstandigheden.

Tijdens de krokusvakantie wordt gewerkt op 4 verschillende plaatsen in het Centrum:

• Voogdijstraat, vanaf het kruispunt met de Kloosterstraat tot aan het pleintje van de pomp
  • Statiestraat, tussen de Kloosterstraat en het Laar
  • Graaf de Broquevillestraat, tussen het Laar en het kruispunt met de Edmond van Hoofstraat
  • Corbiestraat, tussen de Boomgaardstraat en het Statieplein

Eenrichtingsverkeer

Voor een deel van de werken in de Voogdijstraat moet de aannemer van 14 tot 16 februari een volledige rijstrook innemen. We voeren daarom tijdens die 3 dagen eenrichtingsverkeer in vanaf de Edmond van Hoofstraat tot aan de Rozenberg. Auto’s kunnen uitsluitend in de richting van de Rozenberg rijden. In de omgekeerde richting, van de Rozenberg naar de Markt, rij je via Kloosterstraat – Lakenmakersstraat – Rondplein – Edmond van Hoofstraat.

We zetten de impact voor de verschillende werfzones op een rij:

• Voogdijstraat

De voorbereidende werken in de Voogdijstraat vinden al plaats op vrijdag 9, maandag 12 en dinsdag 13 februari. Hiervoor is geen eenrichtingsverkeer nodig. De aannemer werkt dan vanaf het kruispunt Voogdijstraat - Kloosterstraat richting Laar, aan de kant van de Molenstraat. De werfzone bevindt zich die dagen in het voetpad. Auto’s en fietsers kunnen veilig passeren.

Van woensdag 14 tot vrijdag 16 februari wordt er gewerkt vanaf het vroegere Broekenhuis tot aan het pleintje van de pomp. Voor deze werken is de inname van de rijbaan - en dus ook het eenrichtingsverkeer - wel noodzakelijk.

• Statiestraat

Gelijktijdig wordt gewerkt in de Statiestraat, tussen de Kloosterstraat en het Laar. De aannemer neemt het voetpad en fietspad in. Om de circulatie in het Centrum te garanderen, geldt een doorgangsverbod in dit stuk Statiestraat - uitgezonderd bewoners. Zo kunnen zij hun woning en garage altijd bereiken.

• Graaf de Broquevillestraat

Ook in de Graaf de Broquevillestraat wordt er tussen 14 en 16 februari gewerkt in het voetpad. De aannemer moet ook hier een deel van de rijbaan nemen. Daarom trekken we het eenrichtingsverkeer door vanaf de Voogdijstraat tot aan de Edmond van Hoofstraat.

Omleiding Corbiestraat

In de Corbiestraat, tussen de Boomgaardstraat en het Statieplein, wordt tussen 12 en 16 februari aan beide kanten van de weg gewerkt. Ook hier geldt een doorgangsverbod, uitgezonderd bewoners.

Doorgaand autoverkeer richting Achterbos en Dessel volgt de omleiding via Adolf Reydamslaan – Gildestraat – Hangarstraat – Keirlandse Zillen. Fietsers kunnen langs de Boomgaardstraat en Statiestraat naar het Statieplein.

Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.