Doodlopend gedeelte Sint-Antoniusstraat dorpskern Donk wordt groene verbinding

Gepubliceerd op  vrijdag 15 september 2023 om 10.17 uur

Het doodlopend gedeelte van de Sint-Antoniusstraat in Donk wordt momenteel heraangelegd als een groene verbinding. De vroegere brede weg in asfalt maakt plaats voor groene wandelruimte die de verbinding maakt tussen de vroegere school en een nieuw woonproject van de Woonboog. Dit woonproject kwam in de plaats van het leegstaande parochiecentrum en de vroegere kleuterschool. Het betreft fase 2 van een ruimer masterplan. De realisatie van het bouwproject omvat ook de heraanleg van het doodlopende gedeelte van de Sint-Antoniusstraat, tussen de vroegere school (fase 1 van masterplan) en het nieuwe woonproject.

Het huidige woonproject en de groene verbinding maken deel uit van een groter masterplan. Fase 1 werd enkele jaren geleden gerealiseerd na de sluiting van de vrije basisschool in 2009. Deze leegstaande site kreeg al deels een nieuwe bestemming. Zo werd het voormalige schoolhuis omgevormd tot twee bejaardenflats en één appartement. De oude schoolgebouwen ondergingen een volledige renovatie en transformatie, waarbij acht bejaardenflats het eindresultaat waren. Daarnaast kwamen er op de voormalige schoolsite nog een nieuwbouw voor vier bejaardenflats en zeven eengezinswoningen.

Tweede fase van het masterplan

De tweede fase van het masterplan wordt momenteel gerealiseerd en ligt aan de overzijde van al het doodlopende weggedeelte van de Sint-Antoniusstraat. De Molse Bouwmaatschappij realiseert er drie appartementsgebouwen met in totaal 24 kwalitatieve sociale huurappartementen. Het doodlopende gedeelte van de Sint-Antoniusstraat wordt omgevormd tot een autovrij en publiek toegankelijk woonerf, met veel openbaar groen. Deze groene inrichting vormt een zachte verbinding tussen fase 1 en 2 van het masterplan.

Wonen op een rustig woonerf

De Sint-Antoniusstraat wordt daardoor definitief doodlopend en verkeersvrij gemaakt. De huidige paaltjes op het kruispunt Sint-Antoniusstraat en Emiel Becquaertlaan worden vervangen door een definitieve afsluiting. Het bestaande wegdek in dit doodlopende gedeelte wordt maximaal vergroend en onthard.

Adres
Bosveld 152 , 2400 Mol
Tel.
Website