Dien je dossier in bij het Lokaal Fonds en maak kans op 7.500 euro

Gepubliceerd op  vrijdag 8 september 2023 om 11.05 uur

Stichting Lokaal Fonds roept verenigingen, ondernemingen of individuen op om een meerwaardeproject in te dienen. Tussen 10 september en 10 oktober kan je online je project indienen, op voorwaarde dat jouw idee bijdraagt tot de verbetering van de levenskwaliteit, duurzaamheid en/of gemeenschapsvorming in onze gemeente. Als de jury jouw project selecteert, ontvang je tot 7.500 euro steun. Ontdek de voorwaarden en procedure in het informatiedossier op www.lokaalfonds.be.

Het Lokaal Fonds is één van de meerwaardeprojecten die NIRAS, MONA en STORA samen realiseren in het kader van de oppervlakteberging voor laag radioactief afval in Dessel. Sinds 2018 steunt het Lokaal Fonds projecten en activiteiten in Dessel en Mol, en dit 300 jaar lang: net zolang als er radioactiviteit in de berging aanwezig is.  

Informatiedossier
Heb je een project dat verder gaat dan de reguliere werking van je vereniging? Dat meerwaarde creëert? En kan je daarvoor financiële steun gebruiken? Bekijk dan zeker het informatiedossier op  www.lokaalfonds.be. Hier ontdek je al snel of je in aanmerking komt voor ondersteuning.

Het Lokaal Fonds kan jouw project financieren voor maximaal 70% van de projectkosten, met een maximum van 7.500 euro per project.

Aanvraag indienen
Tussen 10 september en 10 oktober kan je via www.lokaalfonds.be je dossier indienen. In het aanvraagformulier vraagt het Lokaal Fonds onder meer de contactgegevens van de organisatie, een beschrijving van het project, de meerwaarde en een schatting van de kosten. Maximaal 70 procent van deze kosten, met een absoluut plafond van 7.500 euro, kan door het Lokaal Fonds financieel ondersteund worden. Vanaf 16 oktober buigt een jury zich over alle projecten. Hun beoordeling bepaalt of je project gesteund wordt, en hoeveel geld je krijgt in 2024.

Adres
p/a Gravenstraat 3 , 2480 Dessel
Tel.
Website