Kruispunt Bruggeske op schema, vertraging voor rioleringsproject Apollonialaan

Gepubliceerd op  dinsdag 16 mei 2023 om 0 uur

De werken op het kruispunt Sint-Apollonialaan – Bruggeske – De Rooy zitten op schema. De rioleringswerken zijn op deze locatie achter de rug, de aannemer is er bezig met de bovengrondse aanleg. In de tweede helft/eind juni vinden de betonwerken voor het wegdek plaats. Om schade te voorkomen moet dit nieuwe wegdek drie weken uitharden. Nadien kan het worden opengesteld voor verkeer. Door de hoge grondwaterstand lopen de rioleringswerken in de Sint-Apollonialaan (tussen Achterbos en het kruispunt met het Bruggeske) en in de Goorstraat/Peperstraat jammer genoeg vertraging op.

De werken voor het grootschalige rioleringsproject Sint-Apollonialaan verlopen in verschillende fases, waarbij er deels overlapping bestaat tussen meerdere fases. Daarnaast wordt de vernieuwing van het pompstation langs de Boeretangsedreef en de aanleg van een nieuwe persleiding doorheen Goorstraat en Peperstraat als losse fase aangepakt.

Bronbemaling

Voor het uitvoeren van rioleringswerken is een bronbemaling vereist. Dit betekent dat het grondwater moet worden opgepompt en afgevoerd om te kunnen werken in een droge put of sleuf. Door de zeer hoge grondwaterstand van de afgelopen weken moeten we momenteel bijzonder grote hoeveelheden grondwater oppompen langs de Boeretangsedreef en in de Sint-Apollonialaan (tussen Bruggeske en het kruispunt met Achterbos).

Overschrijding waterlimieten

Door deze combinatie dreigt een overschrijding van de maximale hoeveelheid grondwater die volgens de milieuvergunning dagelijks mag worden opgepompt. Hierdoor moeten we noodgedwongen de lopende rioleringswerken in de Sint-Apollonialaan tijdelijk pauzeren en kunnen we nog niet starten in de Goorstraat/Peperstraat. Alle woningen blijven in deze pauzeperiode bereikbaar. 

Wanneer verder?

Wanneer de werken aan het pompstation in de Boeretangsedreef - binnen vermoedelijk een maand - voldoende gevorderd zijn, is er op die locatie minder bronbemaling vereist. Op dat moment kunnen we de rioleringswerken langs de Sint-Apollonialaan herstarten. De ondergrondse werken in de Goorstraat/Peperstraat beginnen op een later tijdstip.

Deze tijdelijke pauze betekent meteen ook dat de start van de werken in de Sint-Apollonialaan tussen het kruispunt Bruggeske/De Rooy en de Postelarenweg (fase 3) met eenzelfde periode opschuiven, dus vermoedelijk een maand.

Geen prettige boodschap

We begrijpen dat dit voor de bewoners geen prettige boodschap is. Onvoorziene omstandigheden kunnen de planning voor complexe rioleringswerken altijd in de war sturen. Voor de verkeersafwikkeling is het prioritair dat de werken aan het kruispunt Sint-Apollonialaan – Bruggeske – De Rooy geen vertraging ondervinden.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur