Heraanleg kruispunt Kapellestraat-Postelarenweg start na bouwverlof

Gepubliceerd op  vrijdag 31 maart 2023 om 0 uur

Zoals eerder aangekondigd plant het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse overheid een volledige herinrichting van de kruispunten van de Turnhoutsebaan (N18) met de Kapellestraat en de Postelarenweg. Deze werken verlopen in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur. De heraanleg richt zich op het verbeteren van de verkeersveiligheid op en rond de kruispunten, waarbij de veiligheid van fietsers prioriteit krijgt. Hiervoor wordt het volledige kruispuntencomplex uitgerust met verkeerslichten. Je vindt hier alle informatie – inclusief de plannen – over de heraanleg.

In drie fases

Vooraleer de werken kunnen starten, moesten nog een aantal grondverwervingen gebeuren. Deze zijn momenteel zo goed als afgerond, waardoor we een beter zicht krijgen op de effectieve startdatum en de verdere planning. De werken verlopen in drie fases. Deze timing geldt steeds onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

  1. Begin augustus – na het bouwverlof – beginnen de werken om de werfzone bouwrijp te maken. In de projectzone tussen de Postelarenweg en de Violettenstraat wordt de nieuwe rooilijn uitgezet. Vervolgens verwijdert de aannemer alle obstakels op het openbaar domein (brievenbussen, omheiningen, hagen, struiken,…).

  2. De nutsmaatschappijen gaan vanaf eind augustus aan de slag om alle kabels en leidingen te vernieuwen en te verplaatsen. Deze werkzaamheden moeten aan beide kanten van de weg gebeuren. Tegen het einde van het jaar is deze voorbereidende fase afgerond.

  3. Na de winterperiode – vermoedelijk in januari of maart 2024 – starten de effectieve werkzaamheden voor de heraanleg van beide kruispunten met één verkeerslichtenregeling.

Verdere update in juni

Bovenstaande timing geldt onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. In de loop van juni concretiseren we de vooropgestelde timing, geven we verdere details over het verloop van de werken en de bijhorende tijdelijke verkeersmaatregelen. Alle informatie over het project – inclusief de eerder voorgestelde ontwerpplannen – vind je op www.wegenenverkeer.be/mol. Wil je dit project op de voet opvolgen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan automatisch alle updates.

Meer info:

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur
Morgen
Gesloten