Meer dan 20% schreef in, werken Fiberklaar starten dit najaar!

Gepubliceerd op  woensdag 10 augustus 2022 om 0 uur

Het netwerkbedrijf Fiberklaar start dit najaar met werken aan het gloednieuwe glasvezelnetwerk. Meer dan 20% van de 14.000 gezinnen die de kans kregen voor een gratis aansluiting tekende hiervoor in. Fiberklaar voorziet meer dan 2.800 huishoudens van een rechtstreekse glasvezelaansluiting (fiberaansluiting). Om te vieren dat Fiberklaar de kaap gehaald heeft, organiseert het bedrijf op 18 augustus een infomoment ‘Mol gaat voor Fiber’ in hotel Corbie. Iedereen is welkom.

De werken starten dit najaar. De aanleg gebeurt gefaseerd en in nauw overleg met het gemeentebestuur. Waar mogelijk worden de werken gecombineerd met andere infrastructuurwerken. De aannemer van Fiberklaar levert alle mogelijke inspanningen om de hinder tot een minimum te beperken.

Aanpak

Eerst legt Fiberklaar de fiberkabels in de straat aan en daarna sluiten ze alle woningen en bedrijven aan op het netwerk door een fiberkabel tot in je huis te brengen. We voorzien de nodige communicatie over de realisatie en de bijhorende tijdelijke verkeersmaatregelen die op specifieke momenten voor verschillende straten gelden. Hou dus zeker onze communicatiekanalen in de gaten.

Infomoment ‘Mol gaat voor fiber’

Op 18 augustus is iedereen tussen 15 en 20 uur welkom in hotel Corbie voor het infomoment ‘Mol gaat voor fiber’. Fiberklaar, de aannemer en een aantal providers zijn er aanwezig om je meer informatie te geven en al je vragen te beantwoorden. Je kan je die dag ook nog altijd registreren voor een gratis huisaansluiting.

Al ingeschreven?

Zodra Fiberklaar in jouw buurt met de werken begint, laten ze je weten wanneer de aannemer langskomt. Hij bekijkt hoe Fiberklaar jouw woning of zaak het best kan aansluiten. Je beslist pas definitief na het bezoek van de aannemer.

Nog inschrijven?

Wil jij je woning nog laten aansluiten? Surf dan snel naar www.fiberklaar.be/mol en sluit je nog aan.

Meer info: