Wandel je mee door het Groene Hart van MooiMol?

Gepubliceerd op  donderdag 22 september 2022 om 0 uur

Wie woensdagavond naar de infomarkt kwam, maakte in primeur kennis met de ontwerpplannen en 3D-simulatiebeelden van de toekomstige horecazone van de Corbiestraat, het Rondplein en het Santo Tomàsplein. De realistische beelden tonen aan dat we met Groen Hart voor MooiMol resoluut kiezen voor een groen, aangenaam én verkeersluw hart in ons Centrum.

Was je niet aanwezig op de infomarkt maar wil je de panelen en simulatiebeelden toch integraal bekijken? Dit kan op ons online participatieplatform.

Groene omgeving
De 3D-simulatiebeelden geven een duidelijk beeld van het extra groen op de heraangelegde doorsteek ter hoogte van de Statiestraat en het Santo Tomàsplein. Ook de groene wandelboulevard langs twee zijdes van het Rondplein worden duidelijk geïllustreerd. Tenslotte zien we op de beelden een aangename groene en verkeersvrije horecabuurt met grote terrassen en speelfonteinen als blikvanger. Water en groen zijn onlosmakelijk verbonden met Mol.

Parking, markten en kermissen
Ook de aangepaste parkeermogelijkheden op het Rondplein – mét uitbreiding van de huidige parkeercapaciteit – werden verder uitgewerkt. Deze open ruimte op het Rondplein maakt het mogelijk om de markten en de kermissen op deze locatie te behouden en te integreren met de aanwezige horeca. Ook voor de nieuwe centrumparking in de Smallestraat werd een eerste ontwerpplan opgesteld.

Realisatie
De komende weken werkt het studiebureau verder aan de technische uitvoeringsplannen, zodat we zo snel mogelijk in de vergunnings- en uitvoeringsfase komen. Het gemeentebestuur ambieert een gefaseerde uitvoering die start in de loop van 2023. Dit is nodig gezien de deadline gekoppeld aan de Vlaamse subsidies die we voor dit vergroenings- en onthardingsproject ontvangen.   

Bekijk de 3D-simulaties en ontwerpplannen

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur