Herbekijk webinar Fiberklaar over glasvezelverbinding in onze gemeente

Gepubliceerd op  woensdag 20 juli 2022 om 0 uur

Webinar over Fiberklaar gemist? Bekijk hier online de volledige presentatie. Op dinsdag 19 juli organiseerde het netwerkbedrijf Fiberklaar een webinar over de nieuwe rechtstreekse glasvezel- of fiberaansluiting die ze wil voorzien in heel Vlaanderen.

Het Vlaamse netwerkbedrijf Fiberklaar wil tegen eind 2028 1,5 miljoen Vlaamse huishoudens voorzien van een rechtstreekse glasvezelaansluiting. In totaal gaat het over een investering van 2,5 miljard euro. Het gemeentebestuur ondersteunt hen om vanaf dit najaar in onze gemeente een glasvezelnetwerk te realiseren. Dit ondergronds netwerk brengt een glasvezelkabel rechtstreeks tot in je woning (‘Fiber to the home’).

Webinar herbekijken

Om onze inwoners correct te informeren, organiseerde Fiberklaar een fysieke infoavond op dinsdag 12 juli en een online webinar op dinsdag 19 juli. Je kan de online presentatie hier herbekijken.

Aanmelden?

In totaal krijgen 14.000 gezinnen in onze gemeente de kans op een gratis huisaansluiting. Op basis van verschillende parameters en bevolkingsdichtheid rolt Fiberklaar in een eerste fase fiber uit in het centraal gelegen gebied van Mol. Nadien vindt de verdere aanleg plaats richting onze buurgemeenten. Ruwweg gaat het om 80% van alle woningen in onze gemeente. Alleen deze inwoners kunnen op dit moment deelnemen.