Combinatie fase 3 en 4 voor heraanleg Centrum West, start donderdag 8 juni

Gepubliceerd op  maandag 5 juni 2023 om 13.45 uur

Op donderdag 8 juni start de volgende fase van de heraanleg van de woonbuurt Centrum West. Deze volgende fase bestaat uit een combinatie van fase 3 en 4 en omvat volgende werfzone: Collegestraat (tussen Jakob Smitslaan en Gasthuisstraat), Gasthuisstraat (tot aan de Edmond Van Hoofstraat), Gasstraat en Asstraat. We verwachten dat de werken in totaal 5 tot 6 maanden in beslag nemen. Met uitzondering van de bewoners is alle auto-, fiets- en vrachtverkeer binnen de volledige werfzone verboden. We brengen de bewoners op de hoogte met een aparte bewonersbrief.

De werken starten nog voor het bouwverlof met rioleringswerken in de Gasthuisstraat (= fase 3). Hiervoor moet eerst het kruispunt Collegestraat-Schansstraat-Vennestraat volledig afgewerkt en open zijn voor voetgangers en fietsers. Die werken zitten volledig op schema.

Combinatie fase 3 en 4 voor extra tijdswinst

Na het bouwverlof starten de rioleringswerken in de Collegestraat. Na de rioleringswerken wordt het warmtenet geplaatst, eerst in de Gasthuisstraat en daarna in de Collegestraat. Tijdens de aanleg van het warmtenet in de Gasthuisstraat starten de rioleringswerken in de Gasstraat en Asstraat (= fase 4). In deze twee straten wordt geen warmtenet geplaatst. Door beide fasen te combineren, kunnen de werken sneller afgerond worden zonder veel extra hinder.

Bereikbaarheid

Met uitzondering van de bewoners is alle auto-, fiets- en vrachtverkeer binnen de volledige werfzone verboden. Voor voetgangers wordt steeds een veilige doorgang voorzien. Tijdens de rioleringswerken en de aanleg van het warmtenet zijn opritten en toegangen tot garageparkings voor langere tijd fysiek onbereikbaar. In deze periode parkeert iedereen - ook bewoners - buiten de werkzone. Na de effectieve rioleringswerken en de aanleg van het warmtenet wordt een steenslag aangebracht. Dat maakt het opnieuw mogelijk voor de bewoners om hun woning of oprit te bereiken.

Bereikbaarheid ziekenhuis

 • Inkomhal ziekenhuis
  • De bereikbaarheid van het ziekenhuis voor raadplegingen, bezoeken, opnames,… blijft steeds tijdens beide fases op elk moment gegarandeerd.
  • Via de Sint-Pietersstraat kan je altijd de bezoekersparking van het ziekenhuis bereiken en verlaten. Ook parking Rondplein blijft steeds bruikbaar via de Lakenmakersstraat en de Sint-Pietersstraat.

 • Spoeddienst
  • De normale aanrijdroute voor de spoeddienst loopt tijdelijk niet langer via Heldenstraat en Gasthuisstraat. Je bereikt de spoeddienst met de auto vanaf 8 juni via het Rondplein/Sint-Pietersstraat en vervolgens de Gasthuisstraat. De bewegwijzering wordt hiervoor aangepast.
  • Je gebruikt de normale uitrit van de spoeddienst tijdelijk als ingang voor je auto. Wegrijden verloopt via de Edmond van Hoofstraat.
  • Te voet en met de fiets blijft de toegang tot de spoeddienst bereikbaar via de kant van het Rondplein, waarna je een kort stukje voetpad neemt tot aan de toegangsdeur.
  • De vijf voorbehouden parkeerplaatsen voor gebruikers van de spoeddienst (maximum 15 minuten parkeertijd) zijn tijdens de werken in de Gasthuisstraat niet bruikbaar. De parkings voor personen met een beperking voor de inkomhal zullen daardoor ook ter beschikking worden gesteld voor patiënten die op de spoeddienst moeten zijn.
Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur
Morgen
Gesloten