Centrum krijgt aparte strooiroute, testrit strooiwagens/tractor op 29 februari

Gepubliceerd op  maandag 26 februari 2024 om 11.10 uur

Het Centrum krijgt een aparte strooiroute. Bij een volgende winterprik zullen er dus geen 2, maar 3 strooiroutes door onze strooiwagens afgelegd worden. Om te registreren hoeveel tijd elke strooiwagen nodig heeft om de strooiroute af te leggen, rijden zij op donderdag 29 februari uit voor een testrit. Tijdens deze testrit wordt er niet gestrooid.

In het Centrum wordt een strooitractor ingezet die flexibeler is in beweging en makkelijker bochten kan nemen. De strooivrachtwagens nemen de overige 2 strooiroutes voor hun rekening.

Vroeger

• Strooiroute 1: richting Millegem + gedeelte Centrum
  • Strooiroute 2: richting Wezel + gedeelte Centrum

Vanaf volgende winterprik

• Strooiroute 1: richting Millegem
  • Strooiroute 2: richting Wezel
  • Strooiroute 3: Centrum

Strooiplan

Elke winter staan onze strooiwagens paraat voor de winterprik. Ze volgen de weersvoorspellingen op de voet en proberen de hinder zo veel mogelijk te beperken. Via een vastgelegd strooiplan worden de geselecteerde wegen en fietspaden sneeuw- en ijzelvrij gemaakt. De belangrijke gemeentewegen, fietspaden en schoolomgevingen krijgen hierbij extra aandacht. Meer info over het strooiplan vind je op www.gemeentemol.be/strooiplan.

Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.