Begraafplaats Sluis: opfriswerken urnevelden vanaf maandag 26 februari

Gepubliceerd op  vrijdag 23 februari 2024 om 11.02 uur

Het achterste deel van de begraafplaats in Sluis is aan een opfrisbeurt toe. Het gemeentebestuur start op maandag 26 februari met de werken aan de urnevelden en de strooiweide. Grasdals worden vervangen door grasmatten, de deels dorre taxushaag rond de strooiweide maakt plaats voor een natuurstenen boord. Door deze werken zijn sommige locaties op de begraafplaats een korte periode moeilijker te bereiken. Ook de rechterkant van de parking is tijdens de werken onbereikbaar. 

Door weersomstandigheden mislukte vorige pogingen in 2022 om dit deel van de begraafplaats heraan te leggen. De groendienst doet er alles aan om deze nieuwe poging te laten slagen en de achterkant van de begraafplaats mooi en groen af te leveren. 

Toegankelijkheid
Om het gras een kans te geven om stevige wortels te kweken, mag je op nieuw gras een tijdje niet stappen. Tijdens deze werken is de begraafplaats zo veel mogelijk toegankelijk, al kunnen de werken voor wat hinder zorgen. De duur van de werken is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Parking
Om de werken vlot te laten verlopen en het nodige materiaal bij de hand te hebben, nemen we een 5-tal parkeerplaatsen aan de rechterkant in. De parkeerplaatsen aan de linkerkant blijven beschikbaar voor bezoekers.

Na eerste fase
In een latere fase vervangen we ook de grasdals tussenin het urneveld. Bloemen of herdenkingsornamenten die op de graven liggen, blijven zoveel mogelijk liggen. Alleen als het niet anders gaat, verplaatsen we deze spullen tijdelijk met de grootste voorzichtigheid.

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur