Aanleg warmtenet schuift op 8 april op naar kruispunt Edmond van Hoofstraat – Schansstraat

Gepubliceerd op  vrijdag 29 maart 2024 om 7.24 uur

Maandag 8 april schuift de aanleg van het warmtenet op naar het kruispunt van de Edmond van Hoofstraat met de Schansstraat. Dit kruispunt gaat door deze werken noodgedwongen volledig dicht. De Gasthuisstraat wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer en de rijrichting in de Collegestraat (tussen Schansstraat & Gasthuisstraat) wordt tijdelijk omgedraaid. Zo kan je ook wegrijden richting Vennestraat. Vanuit de Gasthuisstraat kan je - over het kruispunt in tijdelijke steenslag - richting Rondplein, wat de ontsluiting van de ziekenhuisparking in twee rijrichtingen mogelijk maakt.

Naast rioleringswerken omvat fase 5 van Centrum West ook de verdere aanleg van het warmtenet. Hiervoor moet de verbinding gemaakt worden tussen de Schansstraat (tussen Rondplein en Edmond van Hoofstraat) én de Gasthuisstraat.

Verkeersimpact

Op maandag 8 april schuift de werfzone van het warmtenet op naar het kruispunt Edmond van Hoofstraat met de Schansstraat. Ook in het gedeelte van de Edmond van Hoofstraat tussen Gasthuisstraat en Schansstraat wordt in deze fase het warmtenet geplaatst.

Deze fase (fase 5.3) heeft verschillende gevolgen op vlak van verkeersafwikkeling in deze buurt:  

  • De Edmond van Hoofstraat wordt doodlopend. Voor de bewoners en plaatselijk verkeer verandert het eenrichtingsverkeer naar verkeer in beide rijrichtingen. Je kan de straat in- en uitrijden via de Graaf de Broquevillestraat. Om het passeren van auto’s in beide richtingen mogelijk te maken, geldt er op een aantal plaatsen in de straat een parkeerverbod.
  • Ook het gedeelte van de Schansstraat tussen Collegestraat en Edmond van Hoofstraat wordt doodlopend. Ook in dit gedeelte van de Schansstraat geldt daarom tijdelijk tweerichtingsverkeer. Om het passeren van auto’s in beide richtingen mogelijk te maken, geldt er op een aantal plaatsen in de straat een parkeerverbod.
  • In de Gasthuisstraat wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer mogelijk. Daarnaast kan je ook vanuit de Gasthuisstraat richting Rondplein rijden over het met steenslag verharde kruispunt met de Sint-Pieterstraat. Met deze tijdelijke oplossing verzekeren we de ontsluiting van de ziekenhuisparking in beide rijrichtingen. Om het passeren van auto’s in beide richtingen mogelijk te maken, geldt er op een aantal plaatsen in de straat een parkeerverbod.
  • Ten slotte wordt in de Collegestraat het éénrichtingsverkeer tussen de Gasthuisstraat en Vennestraat tijdelijk omgedraaid. Dit maakt het mogelijk om ook vanop de ziekenhuisparking via de Gasthuisstraat en Collegestraat naar de Vennestraat en Martelarenstraat te rijden.

Opgelet: vanaf woensdag 3 april wordt er ook gewerkt aan de kruispunten Jakob Smitslaan - Collegestraat en Adolf Reydamslaan - Sint-Pieterstraat. Hierdoor zijn de Heldenstraat en Gasthuisstraat enkel te bereiken via de Doornboomstraat.

Bijlagen

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur