Nicacomité

Wat?

Het nicacomité, officieel ‘vzw Vrienden van Santo Tomás’, is de motor achter de stedenband die onze gemeente sinds 1985 heeft met de gemeente Santo Tomás in Nicaragua.

Het comité bestaat een enthousiaste groep vrijwilligers, bevoegd schepen en ambtenaar. Elk derde zaterdag van de maand komt het comité om 10 uur samen in het Wereldhuis, Santo Tomásplein 1. Het nicacomité heeft ook een actieve jongerenwerking, die zelf samenkomt en activiteiten organiseert.

Het comité geeft advies aan het gemeentebestuur over de stedenband en is daarnaast ook de bezieler en trekker van de samenwerking. Ze volgt de Zuid-programma’s mee op, zorgt voor de communicatie met onze zustergemeente, organiseert activiteiten om de mensen te informeren over de stedenband of om fondsen in te zamelen. Daarnaast vertegenwoordigen ze de gemeente en de stedenband ook op uitwisselingen of delegaties naar Santo Tomás en ontvangen ze delegaties hier in onze gemeente .

Voor wie?

Iedereen die een beetje vrije tijd wil steken in de uitbouw van onze samenwerking met Santo Tomás en daarmee wil bijdragen aan de solidariteit met de mensen in het Zuiden, is welkom. Er zijn verschillende taken waarbij geholpen kan worden, op vaste basis in het comité of tijdens een activiteit als helper.

Kom gerust eens langs op de vergadering of neem contact op met de dienst samenlevingsopbouw. Wil je enkel op de hoogte blijven van onze stedenbanden, volg ons op Facebook, bekijk onze website of schrijf je in voor de nieuwsbrief via de dienst samenlevingsopbouw.

Gerelateerde items

Adres
Jakob Smitslaan 24 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Gesloten
Morgen
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur