Mieke en Vanessa “Tientallen kleine gelukjes op een dag”

Mieke De Vos en Vanessa Musielak zijn onthaalouders in groepsopvang ’t Pareltje. Ze verzorgen er baby’s en peuters tot ze naar school gaan.


Waarom is dit jullie droomjob?

Mieke: “Elke dag zorgen voor en spelen met vrolijke snoetjes waarvan je veel liefde en appreciatie krijgt: dat is geweldig. Het kostbaarste bezit van ouders onder je vleugels nemen en hen zien groeien, daar geniet ik van. We beleven ook samen met de ouders veel fijne momenten.”

Vanessa: “Ik ben een zorgzaam iemand. Beseffen dat je mee aan start staat van deze kleintjes, ze mee helpt groeien, laat ontdekken,… geeft een speciaal en voldaan gevoel.”

Wat is het hoogtepunt van jullie dag?

Mieke: “Dat verschilt van dag tot dag! Ik beleef hier tientallen kleine gelukjes op een dag.”

Vanessa: “Het moment dat een kindje iets nieuws kan, komt knuffelen, meezingt en gebaren meedoet. Wanneer je kindjes ziet lachen en spelen. Een dag heeft veel hoogtepunten voor mij.”

Wat is het mooiste compliment dat jullie ooit kregen?

Mieke: “Het mooiste compliment dat ouders ons kunnen geven is sowieso dat ze hun kostbaarste bezit aan ons toevertrouwen.”

Vanessa: “Fijn als ouders opmerken dat ik veel draagkracht heb en alles in goede banen leid. En dat ze je letterlijk en figuurlijk zonder reden onverwacht in de bloemetjes zetten.”

Waarom collega worden?

Mieke: “Om de leuke momenten met de kindjes mee te maken vanop de eerste rij. Dat gevoel gun ik iedereen.”

Vanessa: “Er is veel werkzekerheid, iedereen is gelijk op de werkvloer en elke dag ziet er anders uit. Wat wil je nog meer?”

Welk moment bleef je bij?

Mieke: “Toch wel de coronaperiode. Het opnieuw opstarten van onze opvang na een turbulente periode was een bijzondere en heel fijne ervaring.

Adres
Jakob Smitslaan 24 , 2400 Mol
Tel.
Website