Looppiste Den Uyt

Wat?

Al wie van joggen en lopen houdt, kan terecht op de volledig verlichte looppiste van 1.250 meter, windheuvel inbegrepen, in sportcentrum Den Uyt.

Iedereen is elke dag welkom tot 22.30 uur. De looppiste is verlicht met palen om de 25 meter. Aan de start van de piste komt er een overdekte ruimte om overbodige kledingstukken of drank achter te laten. 

Het parcours – dat rond de atletiekpiste en achter de sporthal loopt - telt verschillende linkse en rechtse bochten. Dit vermindert de kans op blessures, een risico dat je wel hebt op de atletiekpiste waar je alleen maar linkse bochten hebt.

De looppiste loopt ook over de windtalud die de atletiekpiste afschermt van zijwinden. Lopers kunnen kiezen om over de talud of erlangs te lopen.

Het gemeentebestuur koos voor een looppiste in dolomiet. Een Finse Piste is een modetrend, maar niet zo aangenaam om op te lopen. De extra demping kost veel kracht. Dit ontmoedigt vele beginnende lopers. Daarnaast kan je op een Finse Piste in feite alleen maar joggen, terwijl een loper zich pas goed ontwikkelt door variatie in de trainingen te leggen met intervallen. Omdat de houtsnippers worden platgedrukt, vraagt een Finse Piste elke maand onderhoud. Bovendien stijgt de kans op uitglijden bij regenweer. Dolomiet, dat veel harder is, heeft al deze problemen niet. Je loopt uiterst comfortabel. Wie toch een keer op een zachte ondergrond wilt trainen, trekt beter naar het bos.

Voorwaarden?

Gratis.  Alleen als je wil douchen na het lopen, betaal je 1,50 euro.

Adres
Sporthal Den Uyt Rode-Kruislaan 20 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur
Morgen
Gesloten