Linda “Wij zijn de grootste gelukzakken ter wereld”

Linda Moelans is onthaalhouder bij Ferm kinderopvang en vangt baby’s en peuters op in haar eigen huis.  


Waarom is dit je droomjob?

Linda: “Ik wilde kleuterleidster worden, maar mocht dat niet van mijn ouders omdat iedereen uit ons gezin van 11 kinderen op z’n 16de moest gaan werken. Toen ik oma zou worden, besliste ik ons kleinkind op te vangen. In die tijd was er ook vraag naar onthaalhouders. Ik informeerde mezelf en van het één kwam het ander. Ik volgende opleiding en startte in september 2007. Ik maakte op dat moment mijn droom waar!”

Waarom ben je graag onthaalouder?

Linda: “Werken met kinderen is wat ik graag doe. Knutselen, hen iets bijleren,… kinderen zijn zo puur, hun lach is echt. Je krijgt zoveel van hen terug. Bovendien ben ik graag thuis, een extra pluspunt in deze job.”

Het hoogtepunt van de job?

Linda: “’s Morgens lachende gezichtjes zien als je de deur opendoet en de kindjes zien treuzelen als ze weer naar huis moeten. Dat bevestigt dat ik het toch niet slecht doe.”

Wat blijft je bij?

Linda: “In de periode dat onthaalouders slecht in de media kwamen, ontving ik veel berichtjes van ouders die vertelden hoe blij ze zijn met mij als onthaalouder. Dat deed me echt iets. Op de dag van de onthaalouders stuurde ik een bericht naar de krant, om onthaalouders te steunen en duidelijk te maken dat we nodig zijn. Ik ben trots op wat ik doe.”

Waarom raad je de job aan?

Linda: “Het is een mooie job. Kinderen zijn gewoon kinderen die warmte en zorg nodig hebben. Jij kan dat geven. Je ziet hen groeien en mag getuige zijn van eerste stapjes, woordjes, plasjes op het potje,… Het is een voorrecht om dat mee te maken.”

Wat is het mooiste compliment dat je kreeg?

Linda: “Een Pools gezin waarvan ik drie kids mocht opvangen vertelde me dat ik een echte oma was voor de kinderen. Dat vond ik gewelding.”

Waarom zouden mensen je collega moeten worden?

Linda: “Omdat je zoveel terugkrijgt. Je bent onthaalmoeder. En daarmee is alles gezegd.”

Adres
Dillebossen 3 bus 3 , 2400 Mol
Tel.
Website