Kara karacomité

Wat?

Het Kara karacomité is de motor achter de stedenband die onze gemeente heeft met de gemeente Kara Kara in Niger.

Het comité bestaat een enthousiaste groep vrijwilligers, bevoegd schepen en ambtenaar. Elk eerste zaterdag van de maand komt het comité om 10 uur samen in het Wereldhuis, Santo Tomásplein 1. Op deze vergaderingen worden de activiteiten voorbereid, de post uit en naar Kara Kara besproken, informatie uitgewisseld over Niger,…

Het comité geeft advies aan het gemeentebestuur over de stedenband en is daarnaast ook de bezieler en trekker van de samenwerking. Ze volgt de Zuid-programma’s mee op, zorgt voor de communicatie met onze zustergemeente, organiseert activiteiten om de mensen te informeren over de stedenband of om fondsen in te zamelen. Daarnaast vertegenwoordigen ze de gemeente en de stedenband ook op uitwisselingen of delegaties naar Kara Kara en ontvangen ze delegaties hier in onze gemeente.

Voor wie?

Iedereen die een beetje van zijn of haar vrije tijd wil steken in de uitbouw van onze samenwerking met Kara Kara en daarmee wil bijdragen aan de solidariteit met de mensen in het Zuiden, is welkom. Er zijn verschillende taken waarbij geholpen kan worden, op vaste basis in het comité of tijdens een activiteit als helper.

Kom gerust eens langs op de vergadering of neem contact op via de dienst samenlevingsopbouw. Wil je enkel op de hoogte blijven van onze stedenbanden, volg ons op Facebook, bekijk onze website of schrijf je in voor de nieuwsbrief via de dienst samenlevingsopbouw.

Gerelateerde items

Adres
Jakob Smitslaan 24 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten