Geveltuin aanleggen

Dien hier je aanvraag voor geveltuin in

Wat?

Een geveltuin is een strook voor je huis op openbaar domein die je aanlegt met bloemen en (klim)planten. Het gemeentebestuur wil zo de natuur in het straatbeeld brengen. Geveltuintjes zorgen voor een fleuriger beeld en verbeteren het klimaat en de luchtkwaliteit.

Voor wie?

Onze inwoners

Voorwaarden?

  • Je kan geen geveltuin aanleggen in een voetpad uit natuursteen.
  • Mogelijke schade aan leidingen en kabels valt ten laste van diegene die het geveltuintje aanlegt. Twijfel je over de aanwezigheid van leidingen en kabels? Informeer bij de nutsbedrijven (KLIP = Kabel- en Leidinginformatieportaal).
  • Maximale afmetingen en welke beplantingen toegelaten zijn, vind je terug in het reglement.

De uitgebreide voorwaarden vind je in het reglement.

Meer info vind je in de brochure 'Fleur je gevel op'.

Prijs?

De persoon die de geveltuin aanlegt, betaalt de kosten.

Hoe?

Hoe verder?

Stap 1: uitbreken

Neem de tegels van het trottoir weg. Graaf ook alle funderingsresten uit, tot op een diepte van 30 cm. Plaats een boordsteen. Vul de plantzone met teelaarde en eventueel wat compost.

Stap 2: klimhulp monteren

Boor gaatjes en bevestig je klimhulp met pluggen en vijzen aan de muur. De klimhulp krijgt heel wat gewicht te dragen. Zorg er dus voor dat hij goed vast zit. Laat minstens 5 cm ruimte tussen de klimhulp en de muur. Breng hem laag genoeg aan, zodat je straks de klimplant kan aanbinden.

Stap 3: planten

Stop de planten een half uur in een emmer water. Maak het potje en de wortelkluit los. Plant de klimplant centraal in het tuintje. Vul de overblijvende ruimte met bodembedekkers. Bind de planten aan de klimhulp. Geef ze goed water. Doe dat de eerste dagen regelmatig.

Stap 4: genieten

Geniet van je tuintje, want daar is het uiteindelijk om te doen!

Bijlagen

Digitaal loket

Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur
Morgen
Gesloten