Gemeentelijke archief

Wil je vrijwilligen?

Wat?

Wil je iets opzoeken over de geschiedenis van onze gemeente, je stamboom opmaken of oude kranten raadplegen? Daarvoor kan je terecht in het gemeentelijk archief.

Wat bewaren we?

Het gemeentearchief beheert en bewaart alle documenten die opgemaakt of ontvangen werden door de gemeente en het OCMW van Mol. Daarnaast bewaart het archief ook enkele private archieven van verenigingen en personen met een link naar onze gemeente. We hebben ook een uitgebreide vakbibliotheek die je kan raadplegen. De vakbibliotheek is raadpleegbaar via de catalogus van de bibliotheek. Je kan de meeste boeken ook uitlenen als je lid bent van de gemeentelijke bibliotheek.

Onze medewerkers staan klaar om je op weg te helpen in de collectie. Als je om één of andere reden niet naar de leeszaal kan komen, doen wij graag kleine historische opzoekingen in jouw plaats. Voor een uitgebreidere vraag, waarbij de opzoeking langer dan een kwartier duurt, rekenen we een kost aan.

Voorwaarden?

Prijs?

De toegang tot de leeszaal is gratis. Als je je opzoekingswerk zelf doet, is dit ook gratis. Als de medewerkers van het archief het opzoekingswerk voor jou doen en de opzoeking langer duurt dan een kwartier, betaal je 8,5 euro per begonnen kwartier.

Je mag op vraag gratis scans maken. Maak je meer dan 5 scans, betaal je 2,5 euro per scan.

Hoe?

Je meldt je als bezoeker aan de balie en vult het leeszaalregister in.

contact

Erfgoed

Wil je een afspraak tijdens een ander moment? Contacteer ons.

Openingsuren Erfgoed
Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Welkom zonder afspraak: 9 tot 12 uur
Morgen
Gesloten