Evenementen

Bij bepaalde gelegenheden organiseert het beiaardcomité speciale evenementen. Dit kan een beiaardconcert zijn in combinatie met andere instrumenten of een ongewoon programma (jazz – beiaardconcerten,...). Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

In 2009 organiseerden we de najaarsbijeenkomst van de Vlaamse Beiaardvereniging naar aanleiding van de uitgebreide beiaardrenovatie.

Het was in 2010 een eeuw geleden dat de legendarische Django Reinhardt, de ‘uitvinder’ van de gispy jazz, werd geboren. Dat jaar trad aan het Rondplein het 'Minor Sing' jazz manouche ensemble uit Lyon op met bekende standards van Django, in samenspel met Carl Van Eyndhoven, onze beiaardier, en de mobiele beiaard van Praag.

Ook in 2014 werd deze Praagse beiaard gebruikt tijdens het slotconcert is samenspel met piano en hoorn. Dat jaar zette Arie Abbenes een punt achter een reeks van 35 jaar zomerconcerten op rij in onze gemeente.

In samenwerking met de Molse Academie voor Muziek en Woord programmeerden we in 2018 weer een groots en druk bijgewoond concert van kamerbeiaard met diverse ensembles uit de academie, in de zaal van ’t Getouw.

In 2019 vierden we ons 65ste concertjaar. Dit sloten we af met een schitterend duoconcert beiaard en accordeon. Carl Van Eyndhoven en Ludo Mariën waren de uitvoerders. Het werd zeer gesmaakt door een ruim en enthousiast publiek.

Tijdens 2021 volgde de viering van 70 jaar Molse beiaard; we genoten van een dubbelconcert met beiaard en piano als opener. Onze beiaardier Carl aan het beiaardklavier en Dagmar Feyen speelde piano. Er volgden, ondanks Covid -19, toch een reeks beiaardconcerten met gerenommeerde en excellente vertolkers. Afsluiten deden we op zondag 29 augustus met een optreden van The Art of Brass in samenspel met Carl Van Eyndhoven aan het mobiele carillon.

In 2022 sloten we af met een schitterend duo-concert: beiaard en accordeon. Weer waren Carl Van Eyndhoven en Ludo Mariën de uitvoerders. Toen was de belangstelling zeer gewaardeerd en groot.

Ook dit jaar, ons 70ste concertjaar, programmeren we op 24 augustus een duo-concert met beiaard en piano. Twee Nederlanders, Wim Ruitenbeek en Boudewijn Zwart als pianist, staan garant voor een zeer gevarieerd en boeiend programma muziek van uitsluitend Franse componisten.

contact

Erfgoed

Wil je een afspraak tijdens een ander moment? Contacteer ons.

Openingsuren Erfgoed
Adres
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten