Naar inhoud
Gemeente Mol

Rioleringswerken Diepestraat, Hooibergen en Sint-Bernardusstraat

Op maandag 16 mei 2022 start de tweede fase van de rioleringswerken in Sluis met de heraanleg van de Diepestraat. De werfzone start aan het kruispunt met Sluis en schuift nadien verder op tot voorbij het kruispunt met Hooibergen. De aannemer voert in deze zone zowel de rioleringswerken als de heraanleg van de weginfrastructuur uit, met uitzondering van de bovenste asfaltlaag. Deze bovenste asfaltlaag zal in een latere fase aangebracht worden. Voor de doodlopende zijstraten Muysertstraat en tweede deel Sint-Bernardusstraat voorzien we een tijdelijke toegang via de achterzijde.

Op maandag 4 april startten de rioleringswerken in Sluis. Er werd een aansluiting gemaakt op de riolering in Sluis, waardoor de rijbaan van Sluis volledig afgesloten was voor doorgaand verkeer. Deze werken zullen afgerond zijn tegen maandag 16 mei. De bijhorende omleiding via de Turnhoutsebaan, Kapellestraat, Ginderbuiten en Zuiderring (N71) valt dan ook weg.

Fase Diepestraat

De aannemer start op maandag 16 mei meteen aan de tweede fase in de Diepestraat. De werfzone start aan het kruispunt met Sluis en schuift nadien verder op, inclusief de kruispunten met de Muysertstraat, de Sint-Bernardusstraat en Hooibergen. De werkzone eindigt na het kruispunt met Hooibergen. De aannemer voert in deze zone zowel de rioleringswerken als de heraanleg van de weginfrastructuur uit, met uitzondering van de bovenste asfaltlaag. Deze bovenste asfaltlaag zal in een latere fase aangebracht worden.

Bereikbaarheid

Voor de doodlopende zijstraten – Muysertstraat en tweede deel Sint-Bernardusstraat – voorzien we altijd een tijdelijke toegang via de achterzijde. Eén van beide straten blijft op elk moment bereikbaar voor plaatselijk verkeer.

Tijdens de werken aan het kruispunt Diepestraat – Hooibergen kunnen fietsers de werfzone altijd passeren. Met de fiets geraak je dus in het centrum van Sluis en tot aan de school.

Verdere verloop

Na deze tweede fase in de Diepestraat start de laatste fase van dit rioleringsproject. Bij de laatste fase concentreert de aannemer zich op de werken in de Sint-Bernardusstraat (deel tussen Sluis en Diepestraat) en Hooibergen. De parochiezaal blijft te voet bereikbaar.

Als alles verloopt zoals gepland, zijn alle werken afgerond voor het einde van het jaar.

Waarom rioleringsproject?

Op dit moment wordt het afvalwater en regenwater van de woningen nog verzameld in één rioolbuis. Deze buis gaat naar de hoofdriolering van Sluis en loopt vervolgens naar het pompstation in de Boeretangsedreef. Hierna loopt dit gemengd rioolwater naar het waterzuiveringsstation op de Borgerhoutsendijk.

Met dit rioleringsproject scheiden we het regenwater van het afvalwater, zodat alleen het afvalwater nog in het zuiveringsstation belandt. Het verzamelde regenwater wordt via grachten vertraagd afgevoerd richting de nabijgelegen Kleine Nete.

Meer info