Cindy: “Het vertrouwen van ouders is een voorrecht”

Cindy Goormans is onthaalhouder bij Ferm kinderopvang en vangt baby’s en peuters op in haar eigen huis.


Waarom is dit je droomjob?

Cindy: “Het is een voorrecht om van ouders het vertrouwen te krijgen om voor hun kind te zorgen als ze er zelf niet zijn. Je ziet de kinderen groeien, je ondersteunt en stimuleert hen zodat ze als flinke kleuters naar school vertrekken. Het is de mooiste job die er bestaat.”

Waarom ben je graag onthaalouder?

Cindy: “Ik kan elke dag mezelf zijn op het werk. Ik hoef niet in een hokje te passen. Als ik gek wil doen of wil dansen met de kindjes, of ik heb zin om erop uit te trekken samen met hen, dan doe ik dat gewoon. Ik zorg graag voor anderen én ik ben graag thuis. Voor mij is deze job het beste van twee werelden.”

Wat zijn de hoogtepunten van je werkdag?

Cindy: “Hun vraag om mee te spelen, hun knuffels en de gesprekken met de ouders maken mijn dag goed!”

Leuke extraatjes?

Cindy: “Ik volgende een mentorenopleiding en begeleid stagiaires. Er draaiden al 3 studenten mee, één van hen start binnenkort als onthaalouder. Ik ben super trots dat ik haar binnenkort collega mag noemen.”

Welk moment bleef je bij?

Cindy: “Toen een opvangkindje naar school mocht, viel het afscheid voor mij én de ouders erg zwaar. We huilden samen en haalden leuke anekdotes aan. Wetende dat de kleine zus de week nadien gewoon naar de opvang kwam! Dat toont aan hoe nauw je betrokken bent, bij een kind, maar ook bij het hele gezin.”

Waarom raad je deze job aan?

Cindy: “Werken met de kleinste doelgroep uit onze maatschappij is heel dankbaar. Je ziet de kleintjes opgroeien, maar je ziet ook de ouders evolueren in hun rol. Je krijgt een hechte band met deze mensen en sommigen onder hen hoor je na hun opvangperiode nog steeds.”

Het mooiste compliment dat je ooit kreeg?

Cindy: “Onlangs hoorde ik 2 ouders die hun kindjes kwamen ophalen tegen elkaar praten. ‘Ze zitten hier toch echt goed he’ waarop de andere ouder reageerde: ‘We zijn hier echt met ons gat in de boter gevallen’. Heerlijk, zeker omdat ze niet wisten dat ik hen hoorde. Geregeld hoor ik van de ouders dat ze blij zijn met hun plekje hier in ons nestje, waar we een 2e thuis bieden voor de kindjes en bij uitbreiding voor het hele gezin.” 

Waarom collega worden?

Cindy: “Omdat je mee zorgt voor een veilig en warm nest. En omdat je dankzij de jaarlijkse opleidingen zelf blijft groeien en bijleren. Elke dag is een kans om het beste van jezelf te geven.”

Adres
Dillebossen 3 bus 3 , 2400 Mol
Tel.
Website