Bezoeken of reizen naar zustergemeente Santo Tomás

Wat?

Regelmatig organiseert het Nicaraguacomité in samenwerking met het gemeentebestuur bezoeken of inleefreizen voor volwassen naar onze zustergemeente Santo Tomás.

Deze reizen vinden meestal plaats in de zomervakantie voor een periode die kan variëren van drie tot vijf weken. De reizigers worden begeleid door mensen van het Nicaraguacomité.

De inleefreis bestaat uit verschillende delen. Er is een klein toeristisch gedeelte van ongeveer één week en de rest van het verblijf logeer je bij gastgezinnen in Santo Tomás. In onze zustergemeenten werken we samen aan een project(je). Dit kan variëren van herstellingswerken aan gemeenschapsgebouwen, werken in de kinderrefter, schilderwerken, helpen in de moestuinen, bouwen van schooltje of andere voorzieningen. Daarnaast is er ook veel ruimte om de programma’s te bezoeken die gerealiseerd worden en mensen te ontmoeten.

De inleefreis is een ideale manier om kennis te maken met onze zustergemeente en zijn inwoners. Daarnaast kan je op het terrein de werking van de stedenbanden bekijken.

Voorwaarden?

Je neemt deel aan de voorbereiding en organiseert samen met de andere deelnemers een aantal activiteiten om het project(je) in onze partnergemeente te financieren.

Prijs?

Je betaalt de reis zelf. Dit houdt in: vlucht, verblijf bij gastgezin, inentingen,…

Gerelateerde items

Adres
Jakob Smitslaan 24 , 2400 Mol
Tel.
Vandaag
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Morgen
Afspraak: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur
Telefonisch: 9 tot 12 uur & 13.30 tot 16 uur